Vanzarile de tablete in cadere libera

Now Reading
Vanzarile de tablete in cadere libera


Continuand trendul descendent pe care se afla vanzarile de tablete, un nou raport dat publicitatii de IDC releva faptul ca in trimestrul trecut la nivel mondial au fost vandute sub 50 de milioane de unitati.

Conform aceluiasi raport compania Apple a avut o scadere de 20%, iar Samsung a scazut cu 17%. Avem parte si de cresteri, astfel Huawei a vandut cu 147% mai multe tablete dar trebuie tinut cont ca Huawei detine doar 4% din piata.

La nivel mondial se estimeaza sa ca sunt folosite un numar de 580 de milioane de tablete. Cu toate astea cei care le-au cumparat au descoperit ca nu le pot folosi la foarte multe lucruri, asa ca milioane de tablete “zac” nefolosite si sunt deschise rar, poate chiar si la cateva saptamani.

Unul din motivele principale pentru care vanzarile de tablete au scazut este legat de faptul ca dimensiunile smartphone-urilor au inceput sa se apropie din ce in ce mai mult de cel al tabletelor. In acest context, utilizatorii sunt tentati sa isi schimbe mai des telefoanele decat tabletele.

PUBLICITATE

Faptul ca telefoanele au inceput sa devina din ce in ce mai mari a facut ca si cei de la Apple sa inregistreze vanzari mult mai slabe cu noile modele iPad. Apple a avut astfel cel mai slab trimestru din ultimii patru ani la capitolul vanzari pentru iPad, cu livrari de sub 10 milioane de unitati, extrem de putin fata de cele 21,4 milioane de unitati livrate in trimestrul trecut. Multi dintre clientii traditionali iPad au preferat sa achizitioneze in schimb noile modele de iPhone.

 


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA