Vanzarile lui Samsung Galaxy S9 nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor companiei

Now Reading
Vanzarile lui Samsung Galaxy S9 nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor companiei


Prognoza profitului operațional proiectat de Samsung pentru perioada aprilie-iunie 2018 este cu aproximativ 700 milioane dolari mai mare decât profitul din aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, la 13,2 miliarde de dolari, aceasta va fi mult mai mică decât profitul de 14,4 miliarde de dolari pe care l-a raportat în ultimul trimestru al anului 2017, respectiv primul trimestru al anului 2018.

Raportul Samsung privind câștigurile nu a dezvăluit motivele pentru care gigantul nu a reușit să-și bată propriile caastiguri, dar, potrivit Bloomberg, unul dintre motive este legat de vânzările mai slabe decât cele anticipate ale modelului Galaxy S9.

Vânzările de smartphone-uri, în special în categoria de top, au încetinit în ultimii ani, deoarece nu toți cei care au deja un telefon decent vor dori să facă upgrade în fiecare an. Costurile de marketing mai mari din ultimele luni nu au ajutat nici compania. Bloomberg spune că vânzările de ecrane OLED de la Samsung către Apple, pentru iPhone X, au fost și mai slabe decât se așteptau, deși compania din Cupertino a livrat 52,2 milioane de telefoane în al doilea trimestru.

În timp ce creșterea prețurilor la semiconductori arată semne de încetinire, de asemenea, divizia de procesoare a Samsung s-a descurcat bine în ultimele luni. Divizia a compensat performanțele slabe ale grupului mobil în ultimii ani și a reusit sa confirme performantele si in trimestrul doi al acestui an.Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA