Vodafone cumpara operatiunile grupului Liberty Global din Europa, compania care detine UPC

Now Reading
Vodafone cumpara operatiunile grupului Liberty Global din Europa, compania care detine UPC


Mutarea anului pe piata de telecomuncatii este anuntata de agentiile de stiri europene care sustin ca grupul Vodafone va deveni noul proprietar al operatiunilor companiei Liberty Global din Europa centrala si de est. Compania Liberty Global este cea care detine serviciile de telecomunicatii UPC.

Conform Reuters, Vodafone se apropie de un acord pentru a cumpăra activele continentale europene de la gigantul de cablu Liberty Global și ar putea anunța un acord săptămâna viitoare, au declarat trei surse familiare cu această chestiune.

Discuțiile dintre cele două companii referitoare la o înțelegere privind operațiunile de televiziune prin cablu germane și europene de la Liberty se apropie de o concluzie, potrivit surselor. “Este ultima etapă”, a spus una dintre surse.

Ambele companii au refuzat să comenteze pana in momentul de fata.


Grupul Libertaty, condus de John Malone, va anunta rezultatele primului trimestru pe data de 9 mai, după ce piața din S.U.A. se va închide, iar Vodafone va avea rezultatele anuale în săptămâna următoare pe data de 15 mai.

Orice anunț referitor la câștiguri va oferi companiilor posibilitatea de a dezvălui o afacere. Cele două părți ar putea totuși să se lovească de un obstacol au avertizat sursele.

Cel de-al doilea mare operator de telefonie mobilă din lume a declarat în februarie că se vorbește despre cumpărarea activelor Liberty în țările continentale europene în care cele doua se suprapun: Germania, Republica Cehă, Ungaria și România.

Cei doi mari operatori au discutat anterior despre combinarea operațiunilor în 2015, dar nu au putut ajunge la un acord asupra valorilor.

Dar dorinta grupării rețelelor mobile Vodafone cu televiziunea prin cablu si internetul broadband ce apartin celor de Liberty, pentru a putea concura cu companii ca Deutsche Telekom, nu a dispărut niciodată.

Un prim acord a fost deja testat în Olanda, unde cei doi au format un joint venture, VodafoneZiggo, în 2016.

Cand discutiile au fost anuntate in urma cu trei luni, analistii de la Royal Bank of Canada au declarat ca, bazandu-se pe o tranzactie tipica de 11 ori mai mare decat profitul de baza, Vodafone ar putea plati aproximativ 20,7 miliarde de euro pentru Unity Media și celelalte active.

Alte rapoarte media au evaluat o tranzacție potențială la 16,5 miliarde de euro.

Deutsche Telekom și-a exprimat deja îngrijorarea cu privire la o înțelegere și mai mult decat atat un grup de lobby, care reprezintă industria de fibra optica din Germania, a declarat, joi, că tranzactia ar trebui blocată, deoarece ar crea un monopol al televiziunii prin cablu în aceasta țară.

Discuțiile coincid cu un boom de fuziuni și achiziții în Marea Britanie, în timp ce șefii companiei profită de disponibilitatea finanțării datoriei ieftine și de încrederea în economia globală pentru a incheia tranzacții.

In Romania, Liberty Global opereaza operatorul de telecomunicatii UPC Romania, principalul competitor al RCS-RDS, cel mai mare operator de pe piata in momentul de fata.

Piata de telecomunicatii din Romania a evoluat astfel incat RCS-RDS, Orange si Telekom ofera servicii de televiziune prin cablu si satelit, internet broadband fix, telefonie fixa si mobila dar si conexiuni de internet mobil. UPC Romania nu s-a aventurat pe piata telefoniei mobile iar Vodafone nu s-a aventurat pe piata de televiziune prin cablu si satelit. Tranzactia dintre cele doua vine intr-un moment in care atragerea de noi abonati poate fi facuta prin oferirea de servicii complete.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA