Vodafone inchide serviciul de video on demand 4GTV

Now Reading
Vodafone inchide serviciul de video on demand 4GTV


Aventurile operatorului de telefonie Vodafone pe piata de servicii video la cerere continua cu o noua incercare care se pare ca a esuat. Potrivit website-ului Pagina de Media, operatorul de telefonie Vodafone a notificat Consiliul National al Audiovizualului (CNA) ca va inchide serviciul Vodafone 4GTV.

Lansat in 2016, serviciul Vodafone 4GTV a parut in fapt o incercare a companiei de a oferi servicii de televiziune si continut video-on-demand, in conditiile in care principalii competitori ofereau si servicii de televiziune prin cablu sau satelit.

Operatorul de telecomunicatii a oferit serviciul Vodafone 4GTV abonatilor sai prin intermediul unui website dedicat cat si prin intermediul unor aplicatii dedicate pentru smartphone si tableta. Aplicatia a oferit o sectiune ce includea filme la cerere dar si o sectiune dedicata pentru posturi TV LIVE, atat nationale cat si internationale.

Conform solicitarii depuse la CNA, Vodafone va inchide serviciul 4GTV incepand cu data de 30 septembrie 2018.


S-ar parea insa ca operatorul nu este inca pregatit sa renunte, urmand ca in curand acesta sa lanseze un alt serviciu asemenator, denumit Vodafone TV. Diferenta intre cele doua servicii este ca de aceasta data Vodafone TV va functiona exclusiv ca o aplicatie pentru Android si iOS.

Nu este clar ce fel de continut va oferi noul serviciu insa discutia avuta de reprezentantii CNA cu avocatii companiei s-a concentrat pe faptul ca Vodafone nu crede ca mai este obligata sa depuna o notificare si sa obtina un aviz de la CNA avand in vedere ca nu mai exista un website pentru serviciu. Pe de alta parte CNA se teme ca nu va putea sa monitorizeze ce fel de continut difuzeaza serviciul.

Mai trebuie reamintit ca in prima parte a acestui an Vodafone a anuntat ca a cumparat operatiunile operatorului UPC din mai multe tari din Europa Centrala si de Est si de asemenea a semnat un acord cu Telekom pentru oferirea de servicii fixe. Pana in prezent Vodafone nu a anuntat nici o oferta de oferire de servicii de televiziune prin cablu iar denumirea Vodafone TV ar putea insemna un prim pas in aceasta directie.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA