La un an de la finalizarea achiziției UPC România, 30% din totalul clienților Vodafone din țară foloseau servicii fixe, mobile și TV, se arată într-un raport al companiei de telecomunicații.
Mai mult, potrivit lui Nedim Baytorun, directorul unității de afaceri pentru consumatori, într-un interviu pentru Business Insider, 41% dintre clienții Vodafone România utilizează astăzi serviciile fixe ale companiei.
Baytorun a adăugat că este evident că românii preferă un ghișeu unic pentru serviciile lor de telecomunicații, deoarece este mai convenabil și mai rentabil.
El a mai spus că Vodafone TV, lansat acum un an, a adus consumatorilor români un serviciu TV revoluționar care combină interactivitatea, aplicațiile de streaming și cablul digital într-o platformă cu cel mai bogat conținut.
În plus, Baytorun a vorbit despre abonamentul simplificat și flexibil introdus recent de Vodafone România pentru servicii fixe de internet și televiziune, pe care l-a descris ca fiind o premieră pentru piață. De asemenea, a vorbit despre Hit Play, lansat recent, primul concurs de muzică complet digital din România.
Anul trecut, Vodafone România a finalizat procesul de fuziune cu UPC, o altă mișcare care a permis companiei să ofere un portofoliu complet de servicii atât clienților rezidențiali, cât și celor de afaceri.
Achizitia a permis operatorului să lanseze pachete Vodafone TV ce le-a adus consumatorilor români un serviciu TV revoluționar care combină interactivitatea, aplicațiile de streaming și cablul digital într-o platformă cu cea mai bogată ofertă de conținut formată din 190 de canale în format SD, HD și 4K, cea mai cuprinzătoare bibliotecă video la cerere, cu o secțiune dedicată HBO GO și acces la cele mai populare aplicații de streaming la cerere din România, precum Netflix, Amazon Prime, YouTube și YouTube Kids și Hopster. În ceea ce privește serviciile de internet fix, Vodafone Supernet Fiber oferă rate de transfer de până la 1 Gbps și conexiuni stabile, împreună cu conexiuni Wi-Fi performante prin intermediul routerului Super-Wifi.
DIrectorul Vodafone spune că compania trebuie să continue investițiile în infrastructură – întrucât presiunea asupra rețelelor a crescut semnificativ în contextul pandemiei -, să reducă decalajul digital și să dezvolte alfabetizarea digitală a populației. Mai presus de toate, România are oportunitatea istorică de a accesa fondurile de recuperare și reziliență oferite de UE și de a-și forma economia și societatea pentru următoarele decenii.
În perioada martie 2020 – iunie 2021, Vodafone România și-a extins rețeaua mobilă cu peste 700 de stații 4G, oferind conexiune la servicii de voce și date mobile pentru aproximativ 150.000 de locuitori din 158 de localități din mediul rural. În prezent, 96% din populația rurală este conectată. În aceeași perioadă, Vodafone și-a extins rețeaua fixă prin noi dezvoltări sau extinderi ale rețelelor existente la 21.000 de gospodării din zonele rurale.
Baytorun a menționat că industria telecomunicațiilor „joacă un rol enorm în creșterea economică și progresul social în România”, la fel ca în Albania și Turcia, celelalte două țări în care a lucrat.