Vodafone va oferi servicii de internet fix si tv ca urmare a semnarii unui parteneriat cu Telekom

Now Reading
Vodafone va oferi servicii de internet fix si tv ca urmare a semnarii unui parteneriat cu Telekom


Vodafone Romania a incheiat un acord cu Telekom Romania pentru servicii wholesale, pe baza caruia Vodafone va putea lansa servicii de internet fix si TV, folosind reteaua de fibra optica a Telekom Romania din zonele urbane. Acordul va permite Telekom sa isi exploateze mai bine infrastructura fixa.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania

„Acest acord reprezinta un pas inainte in implementarea uneia dintre prioritatile noastre principale, si anume extinderea catre gospodarii si familii. In plus fata de oferta comerciala existenta, clientii nostri vor beneficia, dupa implementarea acordului, de pachete convergente, care vor include servicii mobile, servicii fixe in banda larga si de televiziune, insotite de aceeasi calitate a serviciilor de care se bucura deja in relatia cu noi”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania.

Pe segmentul de clienti persoane fizice, Vodafone Romania ofera servicii de voce si date mobile, precum si serviciul de streaming video si de muzica 4GTV+. Pe segmentul de persoane juridice, compania s-a remarcat de-a lungul timpului prin inovatie in ceea ce priveste pachetele convergente de servicii complete fix-mobil, care includ internet, IP VPN si servicii de voce, inca din anul 2000.

Cele doua companii vor continua sa concureze independent pe piata, fiecare dintre ele urmandu-si propriul plan de dezvoltare, in concordanta cu strategiile comerciale si de business autonome.


Incheierea parteneriatului cu Telekom Romania vine in contextul in care in urma cu cateva saptamani compania Vodafone a anuntat ca va prelua operatiunile UPC Romania, fara a include insa si operatiunile de servicii de televiziune prin satelit. Tranzactia va fi supusa insa aprobarii autoritantilor de concurenta din Uniunea Europeana, lucru ce ar putea dura ceva timp.

Vodafone nu este singurul operator de pe piata care a incheiat un parteneriat cu Telekom un parteneriat pentru a oferi acces la servicii de televiziune prin cablu si internet fix, Orange Romania avand deja semnat un acord similar.

Este foarte probabil ca parteneriatul dintre Vodafone si Telekom sa se incheie odata ce Vodafone va deveni proprietarul UPC Romania, putand sa ofere singura servicii complete de comunicatii mobile si fixe.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
100%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
Bogdan Chirea