Voice Access, aplicatia ce va permite controlul telefonului cu ajutorul vocii

Now Reading
Voice Access, aplicatia ce va permite controlul telefonului cu ajutorul vocii


Gigantul american Google a anuntat intr-o postare pe blogul companiei ca lucreaza la Voice Access, o aplicatie menita sa usureze controlul telefonului pentru persoanele cu deficiente.

Aplicatia este destinata posesorilor de telefoane cu Android si permite accesul la functiile importante ale telefonului intr-o maniera similara modului hands free. Spre exemplu utilizatorii vor putea sa foloseasca comenzi vocale precum “Go Home” sau “Open Gmail” si vor putea sa deruleze sau sa acceseze meniul.

Pentru o navigare si mai usoara toate elementele de ecran vor fi numerotate, ceea ce inseamna ca utilizatorii vor putea rosti un numar alocat pentru a accesa functia dorita.

Cu toate ca vorbim despre o aplicatie creata in special pentru persoanele cu dizabilitati, Voice Access ar putea fi folosita si de ceilalti utilizatori, ca o alternativa la touchscreen. Astfel utilizatorii vor putea avea un acces mai usor si mai rapid la unele functii.

PUBLICITATE

ScannerBlog_Alpha

Functiile vocale pot fi folosite deja in aplicatia Google Docs, utilizatorii putand scrie, edita si formata documente cu ajutorul comenzilor vocale. De exemplu, acestia pot copia si insera un tabel intr-un document. Functia este extrem de utila pentru cei ce folosesc un telefon si o tableta.

Google a lansat de asemenea si un instrument numit Accessibility Scanner. Acesta va ajuta dezvoltatorii de aplicatii sa creasca nivelul de accesibilitate al aplicațiilor proprii, furnizand sugestii punctuale in acest sens.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA