Vuzix prezinta o versiune de ochelari inspirati din proiectul Google Glass

Now Reading
Vuzix prezinta o versiune de ochelari inspirati din proiectul Google Glass


În timp ce cea mai mare parte a lumii tehnologiei a respins conceptul “smartglasses” atunci când Google a pus in vanzare ochelarii Google Glass în 2015, Vuzix a continuat să dezvolte proiectul la care lucra cu mult înainte ca Google să aibă vreodată un interes. Rezultatul, dupa mult timp compania ne prezinta o pereche de ochelari inteligenti pe care probabil că doriți să ii purtați.

Perechea de ochelari inteligenti de la Vuzix are o nuanta care iese mai putin in evidenta si de asemenea acestia sunt mai confortabil de purtat.

Blade utilizează tehnologia de ghidare a waveguide-ului Vuzix pentru a suprapune imagini luminoase și clare, direct în linia vizuală. Spre deosebire de ochelarii Google Glass, nu există nici un braț ciudat care să se ridice în fața ochiului tău. Dacă afișajul este oprit, ochelarii arata ca oricare alta pereche obisnuita. În ciuda aspectului colorat pe care îl vedeți în fotografii, nu veți avea probleme sa ii purtați în interior.

Vuzix Smartglasses nu sunt intr-atat de stilati insa nu ar fi stanjenitor sa ii purtat. In comparatie cu orice alt dispozitiv purtabil inteligent parand a fi normali.

PUBLICITATE

Cum funcționează? Un proiector LED mic din interior afiseaza o imagine laterală în lentilă, ce a fost gravată cu laser cu puncte mici la adâncimi specifice si care captează imaginea “laterală” și o afiseaza în câmpul vizual. Vuzix lucrează de ani de zile la proiect iar produsul final arată bine. Aceeași tehnologie a fost folosita și în ochelarii inteligenti AR3000 de anul trecut, însă Vuzix le-a comercializat pe cele mai multe dintre ele doar mediului de afaceri.

Atunci cand dispozitivul se aprinde veti experimenta un efect de tip fantoma intr-un ochi, care dispare in momentul in care va concentrati asupra obiectului in sine. Vuzix nu a vrut sa spuna care este rezolutia afisata, dar imaginile arata, fara indoiala, mai bine decat ceea ce ofereau ochelarii Glass, ochelarii fiind comparabili in rezolutie cu HoloLens, spune Vuzix.

Puteți utiliza acest mic afișaj pentru a vedea totul, de la fotografii la video, hărți și e-mail. Lucru destul de standard, desigur, dar Vuzix are deja un magazin de aplicații cu opțiuni de accesare a unor servicii precum Spotify, Pandora, Netflix și alte alicatii similare. Veti putea sa navigați prin aplicații folosind un touchpad intuitiv situat in zona tamplei: glisați pentru a naviga, atingeți pentru a selecta.

Desigur, ochelarii au inca unele neajunsuri evidente. În primul rand durata de viață a bateriei destul de scurta atunci cand cochelarii sunt folositi in scenarii extreme. De exemplu daca vreti sa urmariti un film, autonomia bateriei este de 90 de minute. Evident ca nu pentru asta sunt destinati ochelarii.

Inca un aspect care poate sa taie putin din elanul entuziastilor este pretul ochelarilor. Vuzix Smartglasses vor avea un pret de 1000 de dolari. Cu toate astea, daca nu ati apucat sa puneti mana pe o pereche de ochelari Google Glass, de acum aveti o alternativa viabila si mai atractiva.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA