Trilulilu, primul website românesc de sharing video, imagini şi audio, lansat in 2007, si care a fost cunoscut si ca Youtube-ul romanesc, a fost vandut in aceasta saptamana.
Platforma video s-a bucurat de un succes enorm pana la lansarea versiunii Youtube Romania, care in timp a reusit sa atraga case de discuri, artisti, muzicieni si creatori de continut locali.
Trilulilu a raportat la momentul cand a fost vandut 150.000 de vizitatori unici și 650.000 de afișări in fiecare luna.
Platforma lansată oficial în 22 ianuarie 2007 de doi antreprenori romani, Sergiu Biriş şi Andrei Dunca, a devenit în scurt timp cea mai mare comunitate online din România, unde oricine poate urmări şi contribui cu clipuri video, muzică şi imagini. Încă de la început, Trilulilu a promovat spiritul de gaşcă şi prietenia, remarcându-se ca un brand dinamic şi “cool”.
Lucrurile au devenit extrem de dificile pentru platformele video locale odata cu aparitia de noi servicii, aplicatii si schimbarea preferintelor utilizatorilor.
Cei care au vizitat in ultimul timp site-ul Trilulilu au remarcat ca acesta nu a mai fost actualizat de foarte mult timp, existand multe pagini si sectiuni ce au ani de zile de la ultima modificare.
Detinatorii site-ului au decis anul trecut sa isi vanda proiectul ajungand la un acord cu clujenii de la Digitap, o companie de dezvoltare de produse digitale, precum şi în distribuţia si monetizarea lor.
Misiunea Digitap este de a fi destinaţia preferată a utilizatorilor în căutare de entertainment digital, fie că sunt jocuri, conţinut video sau ştiri. Am analizat oportunitatea preluării brandului Trilulilu şi am decis că ne ajută în strategia noastră de dezvoltare,
Daniel Tamas, co-fondator şi CEO Digitap
Noul Chief Brand Officer (CBO) al Trilulilu, Mihai Moga, a declarat ca se lucreaza acum la o relansare a serviciului.
Vom dezvolta Trilulilu păstrând la bază principiul deschiderii către toţi utilizatorii care generează conţinut creativ şi original, fie că vorbim de artişti, muzicieni, sportivi, vedete, influenceri sau de oameni obişnuiţi care au filmat lucruri neobişnuite. Să nu uităm că Trilulilu era, la un moment dat, al doilea cel mai accesat site de pe piaţa locală, după Hi5. Între timp s-au schimbat multe în piaţă, însă brandul are în continuare în ADN-ul său potenţialul de a reveni în prim plan.
Mihai Moga

Trilulilu si-a extins in anii trecuti serviciile spre zona de servicii de muzica la cerere, prin lansarea serviciului Zonga. Jurnalistii Profit.ro scriu ca la începutul anului 2019, Trilulilu a vândut un pachet de acțiuni reprezentând 8,1% din capitalul social al Zonga Music pentru 952.595 lei către Easyhost, companie care furnizează servicii de web hosting mai multor business-uri din România.
Tranzactia prin care website-ul Trilulilu a fost vandut s-a finalizat in cursul acestei saptamani a implicat achiziţia mărcii, a site-ului, a conţinutului şi a altor active conexe.