WhatsApp limiteaza redirectionarea mesajelor intr-un efort de a reduce raspandirea stirilor false

Now Reading
WhatsApp limiteaza redirectionarea mesajelor intr-un efort de a reduce raspandirea stirilor false


WhatsApp face o altă schimbare a serviciului său de mesagerie pentru a împiedica răspândirea informațiilor false prin modificarea funcției de redirecționare a mesajelor.

Utilizatorii vor putea acum să transmită mesaje numai la 20 de contacte in acelasi timp. Utilizatorii din India vor fi limitati la transmiterea mesajelor către doar cinci persoane in acelasi timp. În plus, butonul de comenzi rapide pentru redirecționarea mesajelor, care aparea lângă imagini și videoclipuri, va fi eliminat.

Compania aplică o limită mai strictă în ceea ce privește transmiterea către utilizatorii din India, unde răspândirea mesajelor false în ultimul an a dus la o sindrofie la nivel național, aproximativ 30 de de persoane fiind linsate pentru ca erau suspectate a fi răpitori.

Guvernul a răspuns la începutul acestei luni solicitând companiei WhatsApp să facă schimbări în platforma sa pentru a contracara răspândirea știrilor false – fără ca ea însăși să facă multe pentru a aborda problemele sistemice care au dus la aceste incidente îngrozitoare.


WhatsApp a început apoi să eticheteze mesajele transmise pentru a clarifica faptul că nu au fost create de persoana care le-a trimis. De asemenea, a plasat anunțuri în ziare indiene importante cu instrucțiuni privind modul de identificare a dezinformării.

The Economical Times a raportat la începutul acestei săptămâni că guvernul indian nu a fost mulțumit de aceste inițiative și că a cerut companiei sa faca mai multe – cum ar fi identificarea grupurilor unde se răspândesc aceste stiri false. De asemenea, a fost creat un grup intern care să examineze alte măsuri pe care compania le poate lua și să ia în considerare trimiterea unui al doilea anunț pentru a forța WhatsApp să facă mai mult.

Sunt multe lucruri în joc pentru WhatsApp; aplicatia de mesagerie are peste 200 de milioane de utilizatori în India și a lucrat pentru a oferi suport pentru plăți pe platforma sa, utilizând protocolul UPI al țării, care permite transferuri instantanee de bani între diferite conturi.

Dacă WhatsApp nu îndeplinește cerințele guvernului, se poate confrunta cu consecințe directe. India a dezactivat anterior serviciile de internet mobil și a interzis accesul la platforme sociale pentru un număr mare de persoane, în fața unor tulburări pe scară largă; N-ari fi surprinzator ca guvernul sa interzica WhatsApp la nivel național într-o încercare greșită și iresponsabilă de a stopa linsajul din aceasta țară.

Lupta din India cu știrile false are mai mult de-a face cu un eșec al guvernului și societății din țară de a dezvolta o cultură de interogare a veridicității informațiilor partajate în mod public și lipsa de credință în mecanismele de aplicare a legii din țară. Pedepsirea mesagerului – sau, în acest caz, serviciul de mesagerie – este un semn clar al guvernului care încearcă să transfere vina pentru neajunsurile sale.

În schimb, WhatsApp pare să încerce să modifice experiența utilizatorului în aplicația sa printr-o abordare ușoară. Dar este clar că, dacă vrea să stopeze știrile false, va trebui să facă schimbări mult mai mari – care ar putea să nu se alinieze la strategia sa în prezent – să satisfacă un guvern exigent în cea mai mare piață din lume, lucru ce pare sa nu fie ușor.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA