WhatsApp nu v-a mai fi gratuita pentru firme

Now Reading
WhatsApp nu v-a mai fi gratuita pentru firme


Facebook urmeaza sa monetizeze in curand aplicatia de mesagerie WhatsApp dupa ce a platit 22 de miliarde de dolari pe ea.

Dupa ani de zile in care a fost gratuita aplicatia urmeaza sa profite de pe urma potentialului dat de numarul de utilizatori si popularitate. Astfel aplicatia urmeaza sa devina o punte de legatura mai buna intre firme si persoane fizice.

“Vrem sa creeam baza fundatiei de legatura intre companii si conusmatori, acestia putand sa comunice direct cu firmele si sa primeasca raspunsuri asa cum isi doresc. Nu intentionam sa taxam companiile in viitor doar pentru simpla folosire a aplicatiei.”, spune  Matt Idema, COO al WhatsApp.

Spre deosebire de aplicatia Messenger,  sistemul de monetizare al WhatsApp nu se v-a baza pe reclame ci pe cai de comunicare personalizate menite sa satisfaca intrebarile venite din partea consumatorilor si trimiterea de actualizari de catre companii. Pentru a ajuta utilizatorii sa distinga conturile de companii si diferite persoane WhatsApp urmeaza sa implementeze si sistemul de ecusoane personalizate.

PUBLICITATE

La fel ca in cazul Messenger, companiile ce doresc sa contacteze clientii pe WhatsApp vor avea nevoie de acordul lor daca nu au fost contactati in prealabil de acestia.

Pentru inceput companii din Europa, Brazilia, India si Indonesia participa la versiuni de testare ale noilor functii. Una dintre aceste companii este KLM Royal Dutch Airlines.

Mai trebuie spus ca COO celor de la WhatsApp nu a facut insa o declaratie prin care exclude categoric posibilitatea ca reclamele sa isi faca totusi aparitia pe aplicatia de mesagerie.

Era de asteptat ca la un moment dat cei de la Facebook sa faca un pas spre monetizarea serviciului daca tinem cont de faptul ca initial aplicatia era gratuita timp de un an dupa care utilizatorii ar fi trebuit sa plateasca 0.99 dolari pe an.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA