Celebra pentru faptul ca nu a introdus publicitate in aplicatia sa, clientul de mesagerie WhatsApp urmeaza sa faca primul pas in aceasta directie.
Conform informatiilor din piata, dezvoltatorii aplicatiei au inceput sa testeze un sistem ce permite companiilor sa trimita mesaje direct clientilor. Cu alte cuvinte WhatsApp va incepe sa faca bani de pe urma numarului mare de utilizatori pe care ii are.
La inceput, aplicatia WhatsApp cerea o taxa anuala de 0,99 de dolari, dupa primul an gratuit, doar ca in realitate aplicatia nu a taxat niciodata pe nimeni. Acest plan a fost abandonat odata cu achizitia celor de la Facebook, care au devenit noii proprietari pentru suma de 19 miliarde de dolari. De pe atunci cei de la WhatsApp au declarat ca vor explora noi posibilitati de comunicare intre utilizatori si afaceri, cu scopul de a obtine venituri.
Pentru moment testele sunt in faza incipienta, conform declaratiilor facute de Umer Ilyas, co-fondator al Cowlar Inc, unul din startupurile ce participa la program. Compania acestuia doreste sa foloseasca acest sistem pentru a trimite mesaje automate utilizatorilor ce folosesc coliere instalate pe vacile detinute de fermieri si folosite in industria laptelui.
In urma cu cateva saptamani mai multe rapoarte sugerau de asemenea ca WhatsApp ar intentiona sa lanseze pe piata din India o varianta pentru mediul business a aplicatiei de mesagerie.
Noul sistem este aproape identic cu cel implementat de Facebook in aplicatia Messenger, devenita intre timp o platforma. Acest lucru a dus la aparitia a numerosi boti detinuti de companii. Intrucat WhatsApp este mai populara decat aplicatia Messenger in multe zone de pe glob, este lesne de inteles de ce Facebook incearca aceeasi strategie.