Winamp

Now Reading
Winamp


Winamp este o aplicație pentru calculatoare cu funcție de redare a fișierelor audio și video ce rulează în Sistemul de Operare Microsoft Windows. Denumirea este un acronim din limba englezească al termenilor Windows și expresia Audio MPEG Player, care înseamnă ‘program de redare audio ‘MPEG’ pe Windows’. Revista PC World România a desris programul Winamp ca “cel mai bun player de media” în ediția sa din 1 martie 2007.

Pe data de 20 noiembrie 2013, AOL a anunțat că site-ul oficial al programului, Winamp.com, se va închide pe data de data de 20 noiembrie a aceluiași an, iar softul nu se va mai putea descărca și nu va mai primi actualizări după această dată. În ziua următoare, AOL a negociat cu Microsoft să îi cumpere drepturile de proprietate intelectuală asupra programelor Winamp și SHOUTcast. În pofida anunțului AOL, site-ul Winamp nu a fost închis, iar la 1 ianuarie 2014 a fost cumpărat de către Radionomy, un agregator de posturi radio online cu sediul central în Belgia.

In momentul de fata site-ul Winamp, serviciul Shoutcast precum si playerul sunt in curs de actualizare. Mai multe detalii despre noutatile aduse de noul Winamp vor fi postate pe www.winamp.com.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA