Windows 7 este in continuare mai popular decat Windows 8

Now Reading
Windows 7 este in continuare mai popular decat Windows 8


Ajutat de parcursul dezastruos avut de succesorul său, Windows 7 continuă să-şi consolideze cota de piaţă şi anul acesta, ultimele statistici publicate de Net Applications anunţând creşteri importante vizibile la nivel global. Între timp, Windows 8.1 stagnează, cota sa de piaţă rămânând aproape neschimbată.

Potrivit clasamentului întocmit de Net Applicaţions pe baza statisticilor de accesare raportate de câteva mii de website-uri, cel mai folosit sistem de operare pentru PC rămâne Windows 7, cu o cotă de piaţă în luna martie 2015 estimată la 58.04%. Spre comparaţie, datele pentru luna februarie stabileau pentru Windwos 7 o cotă de 55.99%, rezultând o creştere deloc neglijabilă de 2.05%. În schimb, în spaţiul aceluiaşi interval de timp versiunea Windows 8.1 şi-a crescut cota de piaţă cu numai 0,06%, până la 10.55%. Încă neactualizate la versiunea 8.1, PC-urile cu sistem Windows 8 mai reprezintă doar 3.52% din totalul dispozitivelor cu platformă Windows, în scădere faţă de luna februarie cu 0,03%.

Rămas fără suport tehnic din partea Microsoft încă de acum un an, Windows XP refuză să predea armele, având în luna martie 2015 o cotă de piaţă deloc neglijabilă, de 16.94%. Totuşi, scăderea de 2.21% măsurată într-o singură lună (19.15% cotă de piaţă în luna februarie) indică o tendinţă clară de migrare la alte versiuni Windows.
Aproape uitat, Windows Vista mai era prezent la finalul lunii martie 2015 pe doar 1.97% dintre PC-uri, în timp ce Windows 10, un sistem de operare încă nelansat oficial, era prezent deja pe 0.09% dintre PC-uri, în creştere de la o cotă de 0.08% măsurată în luna februarie.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA