WPA3, standardul de securitate WiFi, a fost finalizat

Now Reading
WPA3, standardul de securitate WiFi, a fost finalizat


Securitatea WiFi primeste în sfârșit o actualizare după 14 ani. Alianța Wi-Fi a lansat oficial WPA3, standardul de generație următoare, care promite să abordeze multe dintre vulnerabilitățile care au persistat în rețelele fără fir.

Noul protocol WPA3 aduce o criptare individualizată a datelor care ar trebui să vă protejeze datele împotriva interceptărilor din cadrul rețelei WiFi. Veți primi, de asemenea, conectări mai puternice, prin intermediul Simultaneous Authentication of Equals, un protocol care reduce șansele ca cineva să vă ghicească parola – chiar dacă este slaba.

Dacă utilizați securitate WPA3-Enterprise de calitate profesională, veți obține “echivalentul” unei puteri de criptare de 192 de biți care ar face mai dificilă ruperea datelor securizate. Există, de asemenea, o configurare mai ușoară pentru dispozitive inteligente de acasă prin Easy Connect, care vă permite să utilizați telefonul pentru a configura WiFi-ul pe dispozitive care au fie un ecran mic, fie nici un display.

Introducerea protocolului WPA3 pe dispozitivele utilizatorilor depinde de companiile individuale care introduc suport prin intermediul patch-urilor și hardware-ului nou. Nu vă veți bucura în mod automat de o siguranță mai strictă, pe dispozitivele actuale. Cu toate acestea, ar putea deveni în curând opțiunea implicită.


WPA2 nu va înceta să fie folosit prea curând (va rămâne interoperabil), dar suportul pentru WPA3 va deveni, în cele din urmă, obligatoriu pentru orice produs certificat de Alianța Wi-Fi. Și asta este o veste bună pentru industria tehnică în general. Aceasta va spori probabilitatea pe fiecare dispozitiv pe care îl utilizați, fie că este vorba de un router sau de smartphone-ul dvs., acestea urmand sa fie în mod rezonabil bine protejat împotriva atacurilor cibernetice din ultima perioada.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
100%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA