Xbox One se lansează pe 22 noiembrie

Now Reading
Xbox One se lansează pe 22 noiembrie


Microsoft a anunţat în sfârşit data de lansare pentru noul Xbox One. Astfel, consola se va lansa pe 22 noiembrie 2013 în 13 ţări: Australia, Austria, Brazilia, Canada, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Mexic, Noua Zeelandă, Spania, Regatul Unit al Marii Britanii şi Statele Unite ale Americii, urmând ca alte teritorii să primească oficial Xbox One pe parcursul lui 2014.

De asemenea, prin vocea lui Yusuf Mehdi (vicepreşedinte al Microsoft pe probleme de marketing şi strategie), au fost confirmate specificaţiile finale ale consolei Xbox One: procesor x86-64 AMD cu 8 nuclee Jaguar, tactat la1.75GHz (o creştere de la frecvenţă iniţială de 1.6GHz), cip video AMD tactat la 853MHz (creştere de la 800MHz) cu o putere de procesare estimată la 1,31 TFLOPS, 8GB DDR3 de memorie RAM şi un hard disk de 500GB (ce nu va putea fi înlocuit). Pachetul Xbox One va include şi senzorul Kinect, în a doua sa versiune, noua consolă Microsoft întrând oficial în producţie.

Gurile rele speculează pe marginea upgrade-urilor de ultima oră pe care le-au primit CPU şi GPU-ul incluse în Xbox One: se pare că ar fi vorba despre încercări disperate ale celor de la Microsoft de a aduce performanţa sistemului mai aproape de specificaţiile oferite de concurentul direct: PlayStation 4. Noua consolă Sony foloseşte o arhitectura asemănătoare, bazată pe un procesor AMD Jaguar cu 8 nuclee, însă oferă un GPU mai avansat, cu o putere de procesare estimată la 1,84 TFLOPS şi 8GB de memorie GDDR5 (lăţime de bandă mult mai generoasă). De asemenea, Sony va permite upgrade-ul hard disk-ului de 500GB oferit iniţial.

 

Nu în ultimul rând, consola Xbox One va fi cu 100€/$ mai scumpă decât concurenţa sa directă, preţul anunţat de Microsoft fiind 499€/$, respectiv 429£ (UK). Spre comparaţie, PlayStation 4 va fi lansată pe 15 noiembrie 2013 (în Statele Unite ale Americii) şi 29 noiembrie 2013 (Europa), la preţul de 399€/$ sau 349£. Cei care aleg să precomande Xbox One vor primi gratuit şi o ediţie digitală a jocului FIFA 14. În schimb, Sony promite bundle-uri ce includ o consolă PS4 cu HDD de 500GB, două controllere, PlayStation Camera şi jocul Killzone: Shadow Fall la un preţ similar cu cel cerut pentru Xbox One: 499€.

PUBLICITATE

Printre jocurile ce vor fi disponibile pe piata odata cu lansarea pe piata a consolei se afla titluri precum  Assassin’s Creed 4: Black Flag (disponibil şi pe PS4), Battlefield 4 (disponibil şi pe PS4), Call of Duty: Ghosts (disponibil şi pe PS4), FIFA 14 sau Watchdogs.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA