YouTube a dezvăluit o serie de noi instrumente bazate pe inteligența artificială pentru a-i ajuta pe creatori să producă videoclipuri și să ajungă la un public mai larg pe platformă, în timp ce companiile se întrec pentru a încorpora tehnologia AI generativă dinamică direct în produsele lor de bază.
„Vrem să facem mai ușor pentru toată lumea să simtă că poate crea și credem că AI generativă va face acest lucru posibil”, a declarat Neal Mohan, CEO-ul YouTube, reporterilor joi, în timpul evenimentului anual al companiei Made On YouTube.
„AI va permite oamenilor să depășească limitele expresiei creative simplificând lucrurile dificile”, a adăugat Mohan. El a spus că YouTube încearcă să aducă „aceste instrumente puternice” maselor.
Platforma video, a tachinat o nouă caracteristică generativă de inteligență artificială, numită Dream Screen, special pentru clipurile sale Youtube Shorts. Dream Screen este o caracteristică experimentală care le permite creatorilor să adauge videoclipuri sau imagini de fundal generate de AI la videoclipurile lor verticale.

Pentru a utiliza Dream Screen, creatorii își pot introduce ideea pentru un fundal ca prompt, iar platforma se va ocupa de restul. Un utilizator, de exemplu, ar putea crea un fundal care să pară că se află în spațiul cosmic sau pe o plajă unde nisipul este făcut din boabe de jeleu, conform demonstrațiilor instrumentului.
Dream Screen este prezentat unor creatori selectați și va fi lansat mai pe scară largă anul viitor, a spus compania.
YouTube a dezvăluit, de asemenea, noi instrumente bazate pe inteligență artificială pe care creatorii le pot accesa pentru a ajuta la elaborarea de idei sau la schiță pentru videoclipuri sau pentru a căuta muzică specifică folosind fraze descriptive. YouTube a declarat că aduce un instrument de dublare bazat pe inteligență artificială, care va permite utilizatorilor să-și partajeze videoclipurile în diferite limbi.

Creșterea IA generativă a animat sectorul tehnologic și publicul larg – devenind cel mai recent cuvânt de interes din Silicon Valley de la lansarea serviciului ChatGPT al OpenAI la sfârșitul anului trecut.
Unii observatori ai industriei și sceptici în domeniul inteligenței artificiale au susținut că noi instrumente puternice de inteligență artificială prezintă pericole potențiale, cum ar fi facilitarea răspândirii dezinformației prin imagini false profunde sau perpetuarea prejudecăților la o scară mai mare. Mulți profesioniști creativi – ale căror lucrări sunt adesea absorbite în seturile de date necesare pentru instruirea și alimentarea instrumentelor AI – trag, de asemenea, un semnal de alarma cu privire la potențiale probleme legate de drepturile de proprietate intelectuală.