Youtube lucreaza la politici mai stricte pentru pedepsirea creatorilor care dauneaza grav comunitatii

Now Reading
Youtube lucreaza la politici mai stricte pentru pedepsirea creatorilor care dauneaza grav comunitatii


YouTube ar putea avea în curând pedepse mai aspre pentru creatorii care dăunează reputației platformei. CEO-ul Susan Wojcicki a subliniat obiectivele companiei pentru anul 2018 într-un post pe blogul companiei, cea mai importantă fiind promisiunea noilor politici menite să pedepsească creatorii care “fac ceva rău care provoacă un prejudiciu semnificativ” comunității în general.

“În timp ce aceste situații sunt rare, ele pot deteriora reputația și veniturile celorlalți creatori, așa că vrem să ne asigurăm că avem politici care ne permit să răspundem în mod corespunzător”, spune Wojcicki.

În prezent, scopul pedepselor YouTube pentru creatorii de continut care încalcă regulile sale este, în cel mai bun caz, penalizarea. Inasprirea politicii companiei vine la doar câteva săptămâni după un scandal cu vloggerul Logan Paul, care a postat un videoclip care arăta corpul unui om care sa sinucis recent. Acțiunile sale au provocat reacții puternice și rapide, inclusiv din partea YouTube, eliminându-l din programul său de anunțuri Google Preferred.

YouTube a anunțat, de asemenea, că va înăspri restricțiile în jurul canalelor ce pot obtine bani, generând panică printre creatorii mai mici. Cu alte cuvinte Youtube a anuntat ca doar canalele cu peste 1000 de abonati si 4000 de ore de vizionare in ultimele 12 luni vor mai putea sa monetizeze continutul clipurilor postate pe retea. Aceste restricitii au creeat o stare de frustrare pentru mulți creatori, pe care compania promite, de asemenea, să o abordeze.

PUBLICITATE

Deși acțiunile lui Logan Paul au avut un impact negativ pentru reputația YouTube, el nu este nici pe departe primul creator care a postat ceva controversat sau discutabil. Observând că există câteva situații care necesită ca platforma sa adopte o “orientare clară, informată și bazată pe principii”, Wojcicki spune că YouTube va îmbunătăți aplicarea politicilor prin aducerea mai multor persoane și prin utilizarea tehnologiei de învățare a mașinilor pentru a aborda încălcările conținutului.

“Realizăm că avem o responsabilitate socială serioasă pentru a face aceste probleme de politică emergente in mod corect, așa că solicităm sfaturi din partea a zeci de consilieri, experți și de companii terte”, spune Wojcicki.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA