Youtube planuieste sa lanseze un serviciu de muzica

Now Reading
Youtube planuieste sa lanseze un serviciu de muzica


YouTube se pregătește să lanseze un serviciu de streaming de muzică plătit până în martie 2018, raportează Bloomberg.

Asta ar putea ajuta compania să ajungă din urma rivalii Spotify și Apple Music – dar având în vedere că YouTube are deja o aplicație de Muzică, precum și un serviciu de abonament plătit (numit YouTube Red), iar Google are deja un serviciu de streaming și un magazin de muzică, aceasta este o strategie ciudată în acest moment.

Desigur, motivul este cel mai probabil banii. La începutul acestui an, Goldman Sachs a prezis în raportul “Music in the Air” că piața streaming-ului de muzica va crește până la 28 de miliarde de dolari pe an până în 2030, iar Google va dori cu siguranță o felie mare din plăcintă.

Unul dintre avantajele majore pe care YouTube le-ar putea avea asupra rivalilor săi este un catalog uriaș de conținut video care să-i completeze biblioteca muzicală. Serviciul, denumit pentru moment “Remix”, urmeaza să conțină clipuri video alături de piese audio, iar YouTube ar negocia cu artisti pentru a ajuta la promovarea lui Remix la momentul lansarii serviciului.


În orice caz, YouTube lucreaza la noi metode de obtinere de venituri, la crearea unui serviciu bine gândit și aplicații pentru a lupta cu rivali precum Spotify. Compania mai trebuie de asemenea sa asigure licențele de la marile case de discuri și distribuitori de continut pentru a umple catalogul său și a îl pune la dispoziție în întreaga lume.

Va fi, de asemenea, interesant de văzut ce strategie va fi folosita pentru Google Play Music, care este prezent pe piata din 2011, dar care pare ca are inca nevoie de imbunatatiri în anumite privințe. Au mai existat discuții despre fuziunea dintre YouTube Red cu Google Play Music, dar se pare că această nouă dezvoltare ar putea să elimine din discutie aceste planuri.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA