Youtube va adauga informatii de pe Wikipedia pe videoclipurile despre conspiratii

Now Reading
Youtube va adauga informatii de pe Wikipedia pe videoclipurile despre conspiratii


YouTube va adăuga informații de la Wikipedia pe videoclipurile despre teorii de conspirație populare pentru a oferi puncte de vedere alternative la subiecte controversate, a afirmat astăzi directorul executiv al acesteia.

CEO-ul YouTube, Susan Wojcicki, a declarat că aceste carduri cu text, pe care compania le numește “indicații de informare”, vor începe să apară în videoclipurile legate de conspirații în următoarele două săptămâni.

Wojcicki, care a vorbit marți seara la in cadrul evenimentului Southwest Interactive Festival din Austin, a dat cateva exemple de indicatii de informare in videoclipuri, cum ar fi cele despre aterizarea omului pe luna. “Atunci când există videoclipuri care se concentrează pe ceva ce este o conspirație – și folosim o listă de conspirații bine cunoscutede pe internet de pe Wikipedia – atunci vom arăta o casuta cu indicatii de informații de la Wikipedia care arată că aici sunt informații despre eveniment” a spus Wojcicki.

Miscarea vine dupa un an in care YouTube a fost criticat pentru gazduirea de continut extremist si a acordat o mai mare atentie la acesta prin recomandari algoritmice despre care criticii spun ca sunt proiectate pentru a impinge telespectatorii la extreme.


Indiciile de informații pe care Wojcicki le-a demonstrat au apărut direct sub videoclip sub forma unui scurt text, cu un link către Wikipedia pentru mai multe informații. Wikipedia – o enciclopedie cu informatii scrise de voluntari – este o sursă imperfectă de informație, pe care majoritatea studenților nu au voie să le citeze în lucrarile lor. Dar, în general, oferă o abordare mai empirică și mai neutră înțelegerii conspirațiilor decât cele mai senzaționale din videoclipuri care apar pe YouTube.

Wojcicki nu a precizat numărul de conspirații aflate pe lista inițială a companiei, dar a sugerat că se va extinde în timp. “Ceea ce îmi place despre această unitate este că este de fapt destul de extensibila”, a spus ea. Compania ar putea să arate surse de informații alternative în cadrul unor elemente controversate în viitor, a spus ea.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA