Youtube va verifica cele mai populare canale pentru continut ofensator

Now Reading
Youtube va verifica cele mai populare canale pentru continut ofensator


A devenit destul de clar anul trecut că YouTube are o problemă de conținut. În primăvara anului trecut, companii precum AT&T și Verizon au retras anunțuri, deoarece acestea erau afisate alaturi de videoclipuri extremiste. Site-ul a mai a fost lovit de altă rundă de proteste, prin retragerea publicitatii mai târziu în cursul anului, ca urmare rapoartelor care au arătat că o parte din conținutul pentru copii s-a dovedit a fi nu atât de prietenos cu acestia.

Un nou scandal a avut loc la inceputul anului cand un vlogger popular de pe Youtube, Logan Paul, a urcat pe site un clip in care s-a filmat in pădurea din Aokigahara, alaturi de un cadavru al unei persoane care s-a sinucis. Logan Paul, alaturi de mai multi prieteni, au gasit de cuviinta sa faca glume pe seama cadavrului, si sa urce pe YouTube videoclipul.

Reactia celor care au vizionat clipul a fost una de revolta iar site-ul a sters imediat postarea lui Logan Paul. Acum Youtube va incepe sa verifice toate videoclipurile postate de cele mai populare canale, potrivit Bloomberg.

Canalul lui Paul a fost unul dintre conturile Google preferate de pe YouTube, facand parte dintr-un grup de canale de top, cu un nivel ridicat de vizionare, pentru care Google vindea spațiu publicitar la o rată mai mare. YouTube a eliminat de asemenea si statutul preferat al lui Paul, ca parte a răspunsului său la videoclipul postat de acesta, dar pentru creatorii de conținut care au încă acel statut, acele conturi preferate vor fi verificate acum pentru a se asigura că conținutul lor este adecvat pentru mărcile care cumpără spațiu publicitar.


Potrivit sursei Bloomberg, Google va folosi atât moderatorii umani, cât și AI pentru a identifica videoclipuri care ar putea să nu fie potrivite pentru anunțuri. Într-o declarație adresată Bloomberg, un purtător de cuvânt al Google a declarat: “Am creat sectiunea ‘Preferat de Google’ pentru a ajuta clienții noștri să atingă cu ușurință publicul cel mai pasionat de pe YouTube și am văzut rezultate puternice în ultimul an cu un număr record de mărci. Dupa cum am spus si in trecut, discutăm și cautăm feedback de la partenerii noștri de marcă cu privire la modalitățile de a le oferi și mai multe asigurări pentru ceea ce cumpără în Upfronts “.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA