În cadrul Conferinței de securitate de la München, Mark Zuckerberg a spus ca este de acord ca anumit continut postat pe reteaua de socializare Facebook sa fie reglementat, in ceea ce priveste conținutul nociv, care este undeva între un ziar și un operator telecom.
CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, este de acord că anumit continut de pe reteaua de socializare ar trebui reglementat, atunci când vine vorba de conținut dăunător pe produsele sale. Dar trebuie să existe un cadru nou pentru a face acest lucru, care va pune Facebook undeva între un editor și aceasta utilitate în ceea ce privește responsabilitatea, le-a spus acesta oficialilor guvernamentali și de securitate.
„În momentul de față există două cadre pe care cred că oamenii le au pentru industriile existente – cum ar fi ziarele și mass-media existente, și atunci există acest model de tip telco care se refera la termenii „ datele curg doar prin tine „, a spus el în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri la Conferința de securitate din Munchen. „Dar nu veți putea sa trageti la raspundere un operator telecom dacă cineva spune ceva dăunător pe o linie telefonică”.
Facebook „ar trebui să fie undeva între ele”, a adăugat Zuckerberg.
Giganții de social media, precum Facebook, Twitter și Google s-au confruntat cu spectrul supravegherii din partea guvernelor, după scandaluri care implică discursuri de ură, interferente in procesul electoral, scurgeri de date ale clienților și alte probleme.
Zuckerberg a spus anterior că salută reglementările și chiar a agreeat ideea formării unor grupuri din întreaga industrie care să stabilească linii directoare și să se asigure că companiile le îndeplinesc.
Între timp, înainte de alegerile prezidențiale americane din noiembrie, Facebook spune că a investit puternic în combaterea dezinformării și are 35.000 de oameni care lucrează în domenii precum probleme de siguranță și securitate.
Comentariile lui Zuckerberg au urmat declarațiilor publicate la începutul săptămânii, în care a recunoscut că rețeaua socială este pregătită să plătească taxe mai mari în Europa. Facebook și alte mari companii de tehnologie digitală, inclusiv Amazon și Google, se află sub presiune din partea țărilor din întreaga lume pentru faptul ca nu plătesc impozite, deoarece acestea sunt obligate să plătească impozitul pe profitul lor în companiile în care au sediul fizic.