Microsoft „explorează” să pună reclame în răspunsurile oferite de Bing Chat, noul său agent de căutare alimentat de GPT-4 de la OpenAI.
Deși aceste răspunsuri sponsorizate sunt etichetate în mod clar ca atare, ne pune o întrebare cât de departe am ajuns cu adevărat de la vechiul model de anunțuri pe motoarele de căutare.
Microsoft a confirmat că acest lucru se întâmplă, deși într-o formă experimentală, într-o postare pe blog publicată de companie. Iată fragmentul relevant de la sfârșit, după „un pic de context”, explicând că nimeni nu ar trebui să fie surprins:
De asemenea, explorăm capabilități suplimentare pentru editori, inclusiv cele peste 7.500 de mărci partenere Microsoft Start. Ne-am întâlnit recent cu unii dintre partenerii noștri pentru a începe să explorăm idei și pentru a obține feedback cu privire la modul în care putem continua să distribuim conținut într-un mod semnificativ în trafic și venituri pentru partenerii noștri. Pe măsură ce căutăm să continuăm să evoluăm împreună modelul, am împărtășit câteva idei timpurii pe care le explorăm, inclusiv:
- O experiență extinsă de trecere cu mouse-ul în care trecerea cursorului peste un link de la un editor va afișa mai multe linkuri de la editorul respectiv, oferind utilizatorului mai multe modalități de a se implica și de a genera mai mult trafic către site-ul web al editorului.
- Pentru partenerii noștri Microsoft Start, plasarea unei subtitrări bogate a conținutului licențiat Microsoft Start lângă răspunsul de chat, contribuind la stimularea interacțiunii utilizatorilor cu conținutul de pe Microsoft Start, unde împărtășim veniturile publicitare cu partenerul. De asemenea, explorăm plasarea de anunțuri în experiența de chat pentru a împărtăși veniturile din anunțuri cu partenerii al căror conținut a contribuit la răspunsul la chat.
Reclamele în Bing Chat bazat pe AI au fost raportate în mod anecdotic de câteva săptămâni, dar un tweet al lui Debarghya Das de la Glean le-a surprins în sălbăticie:
Alții au subliniat că reclamele au fost acolo de la lansare, dar nu au fost activate pentru toți utilizatorii.
Deși nimeni nu se așteaptă ca Microsoft, sau Google, Amazon, Meta și toți ceilalți să opereze aceste modele de limbaj costisitoare și avide de calcul din bunătatea inimii lor (presupunând că au inimi și că există bine în ele), ar fi bine daca aceste companii s-ar gândi un pic mai mult cum poate fi integrată mai bine publicitatea.
Când întregul model se schimbă, soluția evidentă – care se întâmplă să fie foarte asemănătoare cu cea pe care o foloseai în vremurile vechi – este puțin probabil să fie cea mai bună. Ș dacăi mergi cu ea expune prioritățile companiei într-un mod care poate duce la neîncredere și scepticism.