Posturi TV Romanesti – aplicatie de televiziune online pentru Android [UPDATE 3]

Now Reading
Posturi TV Romanesti – aplicatie de televiziune online pentru Android [UPDATE 3]


UPDATE 2: Din pacate Google a considerat ca aplicatia nu este potrivita pentru Play Store si au eliminat-o din magazin. Autorul aplicatiei va incerca sa mentina lista de posturi TV pentru cei care au deja aplicatia instalata. 

UPDATE 3 : Aplicatia poate fi instalata accesand likul de pe Dropbox , de unde obtineti fisierul APK al versiunii 3.0.5. Pentru a putea instala aplicatia va trebui sa permiteti telefonului instalarea de aplicatii din surse necunoscute.

In urma cu vreo doi ani de zile toata lumea cauta pe internet site-uri care ofereau accesul mai mult sau mai putin legal catre o lista destul de generoasa de canale tv transmise online. Evident fiecare dintre noi cautau acele canale de care nu ne puteam bucura pentru ca nu se aflau in grila operatorului nostru de cablu.

In ceea ce priveste aceasta dorinta, lucrurile nu s-au schimbat deloc acum, singurul lucru care difera este faptul ca multi dintre noi cautam aplicatii pentru mobil sau tableta care sa ne transforme gadgeturile in televizoare la purtator.


La fel ca si in cazul website-urilor online, aplicatiile de tv online pe mobil au nevoie de instalarea pe telefon de playere speciale. Celebrul Sopcast este disponibil acum si pe Android, insa trebuie instalat de pe site-ul special, fiind interzis pe magazinul Google Play. Pentru a instala Sopcast pe telefon sau tableta va trebui sa accesati acest link de pe telefon, sa descarcati fisierul APK si sa il instalati, permitand dispozitivului sa instaleze aplicatii din surse necunoscute.

Aplicatia Posturi TV Romanesti in schimb este disponibila pe magazinul Google Play si se deosebeste  de alte aplicatii de gen prin modul de aranjare al posturilor de televiziune. Astfel aveti posibilitatea de a urmari canale tv categorisite pe tari: Romania, Moldova, UK, Spania, Italia, Ungaria si USA. Lista este afisata in momentul in care faceti un swipe in stanga ecranului.

2014-08-08-10-21-30[1]

Dupa aranjarea pe tari mai avem insa parte si de o alta aranjare, si anume pe categorii de posturi. Spre exemplu pentru canalele romanesti  avem urmatoarele categorii: Filme, Sport, Muzica, Documentare, Generale, Stiri, Desene Animate si Locale.

2014-08-08-10-21-42[1]

Pentru unele canale disponibile in lista veti avea nevoie insa si de alte playere video precum Vplayer pentru Android si codecul aferent sau VLC pentru Android.

Posturi TV Romanesti, ca si celalate aplicatii sau site-uri de profil, nu face stream la aceste canale (sursa originala a streamului fiind inca un adevarat mister pentru noi), ina promite sa iasa in evidenta fata de celalate aplicatii similare prin faptul ca incearca sa actualizeze la zi streamurile, avand in acest sens si un buton dedicat.

2014-08-08-10-22-10[1]

Momentan aplicatia are si un mic bug , la rularea posturilor tv prin Sopcast un banner apare peste imagine, neexistand un buton care sa ne permita inchiderea reclamei respective.

[UPDATE] – Dupa ce am reusit sa luam legatura cu creatorul aplicatiei am primit si cateva lamuriri si solutii la rezolvarea aparitiei bannerului publicitar deranjant. Rezulta astfel ca aplicatia nu are nevoie de existenta pe telefon a aplicatiei Sopcast ci de un player cu codecuri precum VPlayer. Astfel pentru a rula canalele ce ruleaza in baza Sopcast puteti folosi playerul intern al aplicatiei din meniul setari. In momentul selectarii playerului intern veti fi intrebat ce player va fi folosit. Noi am folosit VPlayer si nu am intampinat nici o problema in rularea posturilor transmise folosind sistemul Sopcast.

In cazul in care aveti deja instalata aplicatia si in momentul in care ati optat pentru Sopcast si in cazul playerului intern dezinstalati aplicatia Sopcast si umblati din nou la setari. Daca nu vreti sa renuntati definitiv la Sopcast (necesar in alte aplicatii similare), puteti sa reinstalati Sopcast avand grija sa nu il selectati ca optiune de rulare pentru playerul intern.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6OsQe5IxecU[/youtube]


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
8%
Imi place
11%
Il vreau
50%
L-am avut
5%
Il urasc
16%
Interesant
11%
About The Author
IT MANIA