Google a anunțat câteva modificari importante aduse serviciului Maps de localizare ce vizeaza, printre altele, acuratetea datelor dar si partea de grafica.
Dacă ați utilizat Google Maps pentru o lungă perioadă de timp, probabil că ați observat că dacă nu utilizați vizualizarea prin satelit, culorile hărților nu reflectă în mod obligatoriu caracteristicile naturale ale lumii reale. Sigur, străzile și intersectiile vor fi acolo unde se presupune că sunt, dar zonele „verzi” marcate ca parcuri uneori nu se potrivesc cu mediul – cateodata un parc parea ca este de fapt un deșert.
Google lansează o actualizare pentru Maps ce aduce modificari menite să ajute serviciul să reflecte mai bine mediile reale. Actualizarea va arăta caracteristici naturale mai aproape de modul în care apar pe imaginile din satelit; parcurile vor fi verzi, deșerturile nisipoase vor fi de culoare albastruie, munții de zăpadă vor fi albi.
Google Maps are imagini prin satelit de înaltă definiție pentru peste 98% din populația lumii. Cu o nouă tehnică algoritmică de mapare a culorilor, am reușit să luăm aceste imagini și să le transpunem într-o hartă vibrantă și mai cuprinzătoare a unei zone la scară globală. Explorarea unui loc vă oferă o privire asupra caracteristicilor sale naturale, astfel încât să puteți distinge cu ușurință plajele bogate, aride și deșerturile de lacurile albastre, râurile, oceanele și ravenele. Puteți ști dintr-o privire cât de luxos și verde este un loc cu vegetație și chiar puteți vedea dacă există zăpadă pe vârfurile munților.
Google
Google spune că a reușit să obțină noile colorații prin utilizarea unui nou algoritm de mapare a culorilor pentru imaginile sale din satelit. De asemenea, este destul de nuanțat, deoarece imaginile pot distinge chiar și vegetația densă – să zicem, o pădure. Funcția se aplică tuturor celor 220 de țări și teritorii acceptate de Google Maps.
De asemenea, în curând veți vedea hărți mai exacte și la o scară mai mică. Google lansează machete mai detaliate ale străzilor, inclusiv locații ale trotuarelor, aleilor, trecerilor de pietoni și multe altele.
Actualizarea legata de maparea mai exactă a orașelor este utilă pentru persoanele care navighează printr-un oraș necunoscut sau pentru cei cu cerințe de accesibilitate. Pentru început ea va fi accesibilă în Londra, New York și San Francisco „în următoarele luni”, cu mai multe orașe în următoarele luni.