Google Search va înceta să mai folosească funcția de derulare continuă, în care se încărcau mai multe rezultate pe măsură ce derulai în jos după prima pagină a rezultatelor. În schimb, vei vedea din nou bara clasică și veche de paginare în partea de jos a rezultatelor căutării.
Început cu desktopul
Începând de astăzi, Google va opri derularea continuă pentru rezultatele căutării pe desktop.
Google a lansat derularea continuă pe căutările de desktop în decembrie 2022, după ce a introdus-o inițial pe mobil în octombrie 2021. Astfel, derularea continuă a durat doar aproximativ un an și jumătate pentru căutările pe desktop.
Google va elimina derularea continuă și din rezultatele căutărilor pe mobil în luna următoare.
Declarația Google
Un purtător de cuvânt al Google a declarat pentru Search Engine Land că începând de astăzi, 25 iunie, va fi eliminată capacitatea de a derula continuu pe rezultatele căutărilor pe desktop, urmând ca această schimbare să fie implementată și pe mobil în lunile următoare.
Butonul „Next” (Următorul) va apărea în partea de jos a paginii pe căutările de desktop, iar butonul „More results” (Mai multe rezultate) va apărea pe căutările de mobil.
Google a spus că această schimbare este menită să permită companiei să ofere rezultatele căutărilor mai rapid, în loc să încarce automat rezultate pe care utilizatorii nu le-au solicitat explicit. De asemenea, Google a constatat că încărcarea automată a mai multor rezultate nu a dus la o satisfacție semnificativ mai mare în rândul utilizatorilor.
Cum arăta derularea continuă pe desktop
Iată un GIF care arată derularea continuă în acțiune pe căutările de desktop:
Cum arată bara de paginare
Așa arată partea de jos a primei pagini de rezultate Google Search pe desktop cu bara clasică și veche de paginare:
De ce ne pasă
Dacă erai pe pagina doi, este posibil să vezi mai puține clickuri către site-ul tău. Totul depinde de faptul dacă utilizatorii de căutare vor derula și acum vor face click pe pagina următoare. De asemenea, acest lucru ar putea afecta datele din Search Console, deoarece utilizatorii ar putea derula mai mult sau mai puțin în loc să facă click pe butonul „Next” (Următorul).