Raportul trimestrial de transparență al TikTok oferă date despre practicile de moderare ale platformei, inclusiv videoclipurile eliminate din cauza încălcării regulilor cu privire la conținut. Conform acestui raport TikTok a eliminat peste 113 milioane de videoclipuri în perioada aprilie-iunie a acestui an.
Deși numărul de videoclipuri eliminate de platformă pentru încălcări ale politicii a crescut ușor față de primele luni ale anului 2022, este doar un mic procent în comparație cu cantitatea de conținut partajat pe TikTok. Cele 113 milioane reprezintă doar 1% din totalul videoclipurilor încărcate în perioada de trei luni.
Cel mai frecvent motiv pentru eliminare a fost încălcarea politicilor privind siguranța minoră, care a reprezentat puțin sub 44% din videoclipurile eliminate. Alte motive comune includ activități ilegale și bunuri reglementate, precum și nuditatea adulților și activități sexuale, potrivit raportului.
Un număr tot mai mare de videoclipuri eliminate de TikTok sunt eliminate de sistemele automate ale platformei – aproximativ 48 de milioane de videoclipuri în ultimul trimestru. Aproape 96% dintre videoclipurile din perioada de trei luni au fost eliminate înainte ca un utilizator să le raporteze către TikTok. Compania a spus că folosește instrumente automate și analize umane pentru a verifica conținutul care ar putea încălca regulile de utilizare.
„Exploarea învățării automate a avut un impact deosebit atunci când vine vorba de combaterea dezinformării dăunătoare”, se arată în raport. „Ne-am extins capacitatea de a itera rapid asupra sistemelor noastre, având în vedere natura în schimbare rapidă a dezinformării, în special în timpul unei crize sau unui eveniment (de exemplu, războiul din Ucraina sau o alegere).”
La începutul acestui an, pe măsură ce Rusia a invadat Ucraina, TikTok s-a luptat să limiteze răspândirea conținutului fals și înșelător legat de război fals care a proliferat pe platformă, interzicând în cele din urmă videoclipurile din Rusia și introducând etichete media de stat.
În pregătirea pentru alegerile de la jumătatea mandatului din SUA din noiembrie, TikTok a anunțat săptămâna trecută că va interzice orice strângere de fonduri politice și va solicita ca conturile guvernului, politicienilor și partidelor politice să solicite verificarea pe platformă. Anunțul face parte dintr-un efort mai amplu al TikTok de a controla dezinformarea electorală și publicitatea politică, care, deși au fost interzise, au continuat să se scurgă prin intermediul influencerilor și postrăilor sponsorizate.