Asociatia pentru Protectia Consumatorilor lanseaza aplicatia InfoCons Asigurari

Now Reading
Asociatia pentru Protectia Consumatorilor lanseaza aplicatia InfoCons Asigurari


InfoCons lansează cu sprijinul Metropolitan Life două instrumente utile consumatorilor pentru o mai bună informare în domeniul asigurărilor și pensiilor private, ca parte a campaniei de educare și informare a consumatorilor: aplicația InfoCons Asigurări și site-ul asigurari.infocons.ro.

Aplicația InfoCons Asigurări poate fi descărcată gratuit din Play Store și utilizată pe telefoane mobile dotate cu sistem de operate Android cât și din AppStore pentru telefoanele cu sistem de operare IOS.

Educația financiară este un punct slab al consumatorului român, iar informarea este atât o obligație, cât și o necesitate pentru ca fiecare dintre noi să fim adevărați consumatori europeni. Proiectul InfoCons Asigurări se numără printre proiecte InfoCons destinate și utile consumatorilor”, a declarat Sorin Mierlea, președinte InfoCons.

Website-ul asigurari.infocons.ro este disponibil și în varianta pentru mobil și are o structură ușor de utilizat. Principalele capitole prezentate sunt – asigurări de viață (informații generale, sfaturi utile, dicționar de asigurări de viață, întrebări frecvente, legislație asigurări de viață); pensii private ( informații generale, pensii private – Pilonul II, pensii private – Pilonul III, informații utile, legislație – pensii private, reclamații, contact).

PUBLICITATE

Aplicația InfoCons Asigurări îți oferă informații esențiale despre asigurările de viață și pensile private. Ai dreptul să fii informat în mod corect, încă din faza pre-contractuală, asupra tuturor condiţiilor contractului de asigurare. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) impune societăților de asigurare să fie transparente și să furnizeze clienților persoane fizice, înainte de încheierea unui contract de asigurare, documente care trebuie să cuprindă informații despre asigurator, despre contractul de asigurare, despre modalitatea şi termenele de plată a indemnizaţiilor de asigurare, a sumelor de răscumpărare şi a sumelor asigurate, despre orice drepturi pe care le pot avea părţile de a rezilia contractul înainte de termen sau unilateral, inclusiv orice penalităţi impuse de contract în astfel de cazuri și despre situaţiile în care valoarea de răscumpărare a poliţei este zero.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA