Nintendo Switch este o consolă de jocuri populară, fiind un partener de călătorie ideal datorită naturii sale hibride. Poți juca jocuri pe televizor ca orice altă consolă sau te poți bucura de jocuri pe ecranul de mărimea unei tablete în timp ce ești în mișcare.
Exclusivitățile Nintendo și numeroasele jocuri gratuite excelente contribuie, de asemenea, la popularitatea în creștere a consolei portabile. Dar, ca orice tehnologie, Nintendo Switch are partea sa de erori și probleme. Iată ce poți face dacă Nintendo Switch nu funcționează.
Nintendo Switch nu se aprinde
O baterie complet descărcată este cel mai probabil motivul pentru care Nintendo Switch nu se aprinde. Verifică cablul de încărcare pentru a te asigura că nu este rupt sau deteriorat. Unele încărcătoare de la terți pot cauza, de asemenea, probleme. Switch-ul suportă USB-PD și se încarcă rapid cu un încărcător de 18W. Pentru Dock-ul Switch ai nevoie de un încărcător de 45W.
Încearcă o resetare completă dacă dispozitivul nu răspunde. Apasă și ține apăsat butonul de pornire timp de aproximativ 20 de secunde, apoi apasă din nou butonul de pornire pentru a-l porni.
Dacă o resetare completă nu funcționează, poate fi necesar să folosești Modul de Întreținere. Apasă și ține apăsate tastele de volum sus și jos simultan și apasă butonul de pornire. Continuă să ții apăsate tastele de volum până când apare Modul de Întreținere. Poți încerca să actualizezi sistemul dacă o problemă de software împiedică Switch-ul să se aprindă. Apoi selectează „Initialize console without deleting save data”. Asigură-te că alegi opțiunea corectă, deoarece cealaltă setare va reseta complet dispozitivul la setările din fabrică și va șterge totul.
Găsești câțiva pași suplimentari de depanare în ghidul nostru despre ce să faci dacă Nintendo Switch nu se aprinde.
Nintendo Switch nu se încarcă
Verifică cablul pentru eventuale deteriorări și încearcă-l cu alt dispozitiv pentru a vedea dacă funcționează. Ar putea fi, de asemenea, o problemă de plasare dacă folosești dock-ul pentru a încărca Switch-ul. Dacă consola este introdusă corect, un indicator LED verde ar trebui să se aprindă pentru câteva secunde. Cu toate acestea, acesta nu este un indicator de încărcare, așa că va trebui să-l observi imediat ce plasezi dispozitivul în dock.
Pentru a te asigura că nu este o problemă cu dock-ul, încearcă să încarci Switch-ul direct. Dacă funcționează, va trebui să înlocuiești dock-ul. Dacă Switch-ul nu se încarcă nici cu cablul, nici cu dock-ul, va trebui să contactezi Serviciul de Asistență Clienți pentru a programa o reparație.
Joy Con-urile nu se încarcă
Dacă controlerele Joy Con nu se încarcă, deconectează încărcătorul de la priză și așteaptă cel puțin 30 de secunde. Apoi detașează controlerele de la Switch și apasă butonul de sincronizare o dată pe fiecare controler pentru a le reseta.
Atașează Joy Con-urile la consolă și conectează consola direct la încărcătorul de priză. Lasă consola să se încarce cel puțin o jumătate de oră înainte de a verifica dacă controlerele funcționează. Joy Con-urile se încarcă complet în aproximativ 3,5 ore când sunt conectate la Switch.
Unii utilizatori au probleme doar cu unul dintre Joy Con-uri care nu se încarcă. În acest caz, mergi la Setările sistemului > Controlere și senzori > Deconectare controlere. Ține apăsat butonul X pe Joy Con-ul din dreapta până când ambele controlere sunt deconectate. Scoate ambele controlere de la consolă și apasă și ține apăsat butonul de pornire pentru a opri dispozitivul. Pornește dispozitivul după un minut și conectează controlerele. Ambele ar trebui să se încarce fără probleme.
Joy Con-urile nu se conectează sau se deconectează frecvent
Dacă controlerele tind să se deconecteze frecvent sau nu se conectează deloc, asigură-te mai întâi că sunt încărcate. Poți încerca, de asemenea, să le deconectezi și să le reconectezi folosind pașii menționați mai sus. Ar trebui să actualizezi și firmware-ul controlerelor dacă aceasta este cauza problemei.
Mergi la Setările sistemului > Controlere și senzori > Actualizare controlere. Deconectările frecvente sunt o problemă cunoscută la consolele Switch mai vechi, așa că poți contacta serviciul de asistență clienți Nintendo pentru a le înlocui.
Nintendo Switch nu se conectează la Wi-Fi
Nu ai nevoie de o conexiune la internet pentru a juca jocuri pe Switch, mai ales dacă folosești cartușe de jocuri. Cu toate acestea, este necesară atunci când configurezi dispozitivul, creezi un cont Nintendo de pe dispozitiv, descarci jocuri sau joci multiplayer.
Dacă Nintendo Switch nu se conectează la internet, ar putea fi o problemă cu rețeaua Wi-Fi. Oprește routerul Wi-Fi, închide Switch-ul și așteaptă cel puțin 30 de secunde înainte de a reporni ambele dispozitive. Verifică, de asemenea, dacă problema afectează doar pe tine sau dacă este o pană de rețea mai largă care afectează furnizorul tău de internet. Poți verifica și Statusul Operațional și Informațiile de Întreținere ale Nintendo pentru a vedea dacă Nintendo se confruntă cu o pană.
Dacă resetarea routerului și a dispozitivului nu funcționează, există câțiva pași suplimentari de depanare pe care îi poți încerca din ghidul nostru despre ce să faci dacă Nintendo Switch nu se conectează la Wi-Fi. De asemenea, ai opțiunea de a folosi o conexiune cablată cu un cablu LAN conectat la dock. Dock-ul Switch OLED vine cu un port LAN încorporat. Dar dacă ai modelul obișnuit, vei avea nevoie de un adaptor de internet cu fir pentru Nintendo Switch.
Nintendo Switch nu se conectează la TV
Nu este un proces foarte complicat.
Dacă vezi un ecran negru sau dacă TV-ul nu oglindește ecranul Switch-ului, asigură-te că folosești intrarea HDMI corectă și verifică dacă cablul este conectat corect la TV și la dock. Și, bineînțeles, asigură-te că ai selectat intrarea corectă pe TV pentru a corespunde portului HDMI la care este conectat Switch-ul.
Verifică cablul pentru orice deteriorare pentru a te asigura că nu este rupt sau deteriorat. Cablurile HDMI de la terți pot avea, de asemenea, probleme de compatibilitate, așa că ar trebui să folosești cablul care a venit în cutie, dacă este posibil.
Ca majoritatea problemelor, o simplă resetare ar putea rezolva problema. Apasă și ține apăsat butonul de pornire timp de aproximativ 15 secunde până când dispozitivul se oprește și apasă din nou butonul de pornire pentru a-l reporni.
Nintendo Switch nu citește cardul SD
Nintendo Switch nu are foarte mult spațiu de stocare integrat, așa că poate fi necesar să te bazezi pe un card microSD pentru a-ți păstra fișierele de jocuri. O problemă de formatare ar putea cauza faptul că Switch-ul nu citește cardul SD dacă folosești unul mai vechi. Nintendo recomandă utilizarea SD Card Memory Formatter (selectează Overwrite Format) pentru a șterge cardul înainte de a-l introduce în Switch.
Incompatibilitatea nu ar trebui să fie o problemă cu niciun card microSD, dar există câteva opțiuni excelente de carduri microSD pentru Nintendo Switch pe care le poți verifica.