Suita de aplicatii Microsoft Office a evoluat foarte mult in ultimii ani iar Office 365 a devenit un important generator de venituri, chiar si asa gigantul a considerat ca e nevoie de schimbari importante.
In zilele noastre există un abonament pentru aproape orice. Serviciile de streaming precum Netflix, Hulu, Disney Plus și ESPN percep anumite sume de bani pe lună pentru a accesa biblioteci vaste de filme și emisiuni TV. Apple și Google ofera si ele servicii de stocare de fotografii, documentele și alte date. Consolele de jocuri precum Xbox Microsoft și PlayStation Sony oferă sute de jocuri cu prețuri de până la 10 USD pe lună.
Microsoft pariază că există un alt abonament la care vei fi dispus să te înscrii iar compania îl numește „serviciul de abonament pentru viața ta”.
Noul abonament reprezinta o schimbare importanta pentru Office 365, acesta fiind inlocuit cu un nou serviciu numit Microsoft 365. Acesta preia serviciul de abonare al Office și încearcă să-l facă mai atrăgător. Compania adaugă funcții noi precum Microsoft Editor, care urmărește ceea ce tastați și recomandă cuvinte diferite, mai puțin jargon și modalități mai concise de a prezice ceea ce tastati.
Tehnologia, care funcționează în 20 de limbi și a fost oferită pentru prima dată în decembrie ca supliment pentru extensia Chrome Google, folosește inteligența artificială pentru a urmări ceea ce scrii și sugereaza modificări pentru cuvinte duplicate, jargon și gramatică slabă.
Microsoft construiește, de asemenea, noi funcții în software-ul său de prezentare PowerPoint, care va asculta pe măsură ce repetați și recomandați modificările.
În Excel, Microsoft oferă noi funcții care se vor conecta cu băncile și cardurile de credit pentru a descărca datele de cheltuieli ale oamenilor, astfel încât să își poată bugeta mai bine banii.
„Vă poate ajuta să vă îmbunătățiți obiceiurile de cheltuieli, oferind informații personalizate cu privire la cât cheltuiți pe categorii precum alimente în fiecare lună și alerte proactive despre modificări de preț pentru plăți recurente, taxe bancare, avertismente de descoperit de cont și multe altele”,
Microsoft
De asemenea, este nouă o aplicație numită Family Safety care permite părinților să monitorizeze și să reglementeze ecranul copiilor lor pe Windows, Android și Xbox. Părinții pot vedea aplicațiile și jocurile pe care le folosesc copiii și de cât timp, lpot limia accesul la continut pentru adulti, sa seteze browserul web implicit și chiar pot vedea ce termeni de căutare folosesc copiii.
Alte schimbari importante aduse de Microsoft pentru Office 365 sunt legate de asocierea cu companii precum producătorul de aplicații foto și video Adobe, aplicația de meditație Headspace și aplicația de monitorizare a copiilor Bark pentru a oferi acces la unele aplicații și servicii.
Microsoft 365 va fi disponibil începând cu 21 aprilie, costând la fel ca înainte. Preturile in Romania pentru Office 365 pornesc de la 4,2 euro/luna pentru Office Essentials, 10,5 euro/luna pentru Office 365 Business Premium si ofera reduceri daca se alege un abonament anual. Pentru utilizatorii de acasa, Office 365 costa 43 de lei pe luna sau 430 de lei pe an si ofera acces pentru pana la sase utilizatori.
Microsoft consideră că serviciul va atrage oamenii, oferind o fuziune între muncă și viață, a declarat Yusuf Mehdi, un vicepreședinte Microsoft care ajută la conducerea căutării, a dispozitivelor și a inițiativelor „vieții moderne”.