Dacă doriţi să redaţi fişierevideo sau audio în aproape orice format, VLC media player este probabil soluţia cea mai bună.
VLC media player este cel mai reuşit player multimedia open source. VLC media player este, în special, o alternativă foarte bună la Windows Media Player, iTunes, şi RealPlayer. Este mic, rapid, uşor de utilizat şi, cel mai important, redă aproape orice.
La un an şi jumătate de la lansarea versiunii 1.0, versiunea 2 („Twoflower”) prezintă o nouă interfaţă, decodare mai rapidă, suportă mai multe formate şi poate reda HD şi BluRay. Rămâne, totuşi, cel mai stabil, flexibil şi mic player audio şi video de astăzi. În timp ce alte playere media redau formate neobişnuite după ce descarcă un codec, sau refuză, pur şi simplu, să redea fişiere, VLC media player poate reda foarte multe formate, de la fişiere MPEG la FLV şi RMBV. Versiunea 2 a cunoscut şi câteva îmbunătăţiri importante, cum ar fi suportul pentru codurile de 10 biţi şi decodarea pe mai multe fire pentru H.264, MPEG-4/Xvid şi WebM.
Foarte folositor este, de asemenea, faptul că puteţi folosi VLC media player pentru a previzualiza fişierele pe care le descărcaţi, deoarece redă şi fişiere video incomplete. Cu toate acestea, VLC media player nu înseamnă doar redare fişiere video. Oferă, de asemenea, şi integrare excelentă în serviciile de redare în flux a canalelor video ca Channels.com, oferind acces la canale precum ESPN, Reuters şi National Geographic. Tot ce trebuie să faceţi este să daţi click dreapta sau click CMD pe lista de redare, să selectaţi Services Discovery şi Channels.com. Channels.com va apărea apoi în lista de redare a VLC media player. Daţi click pe el pentru a dezvălui categoriile de canale disponibile. Daţi click pe categoria dorită şi VLC media player va afişa o listă verticală a tuturor canalelor disponibile. Daţi click pe canalul pe care doriţi să îl vizionaţi, şi redarea în flux ar trebui să înceapă imediat.
VLC media player are, de asemenea, suport excelent pentru taste rapide şi, dacă vă faceţi timp să învăţaţi scurtăturile, poate fi controlat fără să atingeţi mouse-ul. Dacă vizionaţi DVD-uri sau fişiere video cu el, aceasta nu reprezintă o problemă. Pentru muzică, redă aproape orice fişier şi prezintă un egalizator şi posibilitatea de creare a listelor de redare. VLC media player nu este la fel de intuitiv ca iTunes pentru administrarea fişierelor media, însă este un player mult mai flexibil în ceea ce priveşte formatele de fişiere. Puteţi utiliza VLC chiar şi pentru conversia fişierelor şi, pe lângă toate formatele şi suporturile media fizice pe care le redă, pot fi redate şi multe protocoale de redare şi flux şi carduri de captură TV.
VLC media player face ca adăugarea subtitrărilor la fişierele video să fie uşoară – nu trebuie decât să adăugaţi fişierul SRT în dosarul în care se află fişierul video, şi acesta va rula automat cu subtitrare.
În cele din urmă, interfaţa a fost îmbunătăţită la versiunea 2, deşi rămâne strict funcţională. Cu toate acestea, puteţi descărca faţete pentru a schimba complet aspectul VLC media player. Meniul de preferinţe este cuprinzător fără a fi imens, existând şi o documentaţie extinsă pe internet.
Download