Dacă esti unul dintre acei utilizatori oldschool care folosesc un PC de tip desktop, si deti în continuare o bibliotecă de fișiere MP3 și fișiere FLAC, care sunt stocate pe un hard disk sau un server media, vei fi fericit să afli că oamenii din spatele Plex au lansat Plexamp, un music player gratuit pentru MacOS și Windows.
Inspirat de legendarul Winamp și construit pe Electron folosind Open-Source Music Player Daemon, Plexamp dispune de o interfață modernă și reda muzică care este indexată în serverul dvs. Plex (care ar putea fi de exemplu un laptop refurbished pe care îl folosiți, un desktop PC vechi sau Serverul NAS echipat pentru aceasta sarcină).
Puteți să utilizați Plexamp offline sau să controlați de la distanță alte playere Plex atunci când sunteți conectat (ă) la rețeaua dvs. În plus, acceptă o gamă largă de formate muzicale, inclusiv cele fără pierderi de calitate precum FLAC. Interfața are un player destul de mic, cu patru dimensiuni diferite, inclusiv una care ascunde aplicația în întregime.
În loc să permiteți browserului vostru web să redea colecția voastra extinsă de muzică, Plexamp este construit în jurul unui cadru de „descoperire” – vă va arăta ce ați adăugat recent și ce albume ati redat dar și liste de redare pe care le-ați actualizat. Puteți căuta în catalogul dvs., dar nu vă așteptați să vedeți o grilă a fiecărui album pe care l-ați indexat în Plex.
Acest lucru îl face mai puțin decât ideal pentru cei care doresc să scaneze în mod obișnuit toată muzica lor, așa cum o faceati de exemplu cu Winamp. Plexamp este insa construit pentru o experiență mai raționalizată dacă știți ce căutați. Există, de asemenea, câteva functionalitati drăguțe, cum ar fi redarea fără pauze, tranziții automate între melodii și o interfață pentru utilizatori care se adaptează la culorile prezente în work art-ul albumului pe care il ascultați.
Designul redus al interfeței ii va atrage probabil pe cei care doresc o interfata minimalistă: butoanele apar atunci când sunt contextual relevante și vor dispărea atunci când comutați între ecrane: când apăsați pe „play” pe o piesa aleasă, puteți să treceți peste Plexamp pentru a vedea controalele și butoanele de redare, sau puteti comuta pentru a afisa un vizualizator vechi sau versurile unei melodii. Restul meniului aplicației este accesibil din system tray.
Plexamp pare a fi putin mai felixibil decat Winamp atunci cand vine vorba de redarea de muzica sau creearea de playlist-uri. Pot aparea mici probleme atunci cand incercati sa redati anumite tipuri de fisiere sau unele vizualizari. Totusi daca incercati sa gasiti o metoda buna de a reda melodii sotcate pe hard disk, player-ul se poate dovedi ideal. Conteaza si mai mult faptul ca este disponibil in mod gratuit.
Puteti sa incercati Plexamp descărcându-l de aici; va trebui să instalați mai întâi Plex, să vă creati un cont gratuit și să indexați muzica înainte de a putea reda piese prin Plexamp (nu vă faceți griji, este destul de ușor, ar trebui să dureze doar câteva minute și versiunea gratuita include majoritatea funcțiilor de care aveți nevoie pentru a începe).