Cum configurezi un router wireless de internet la RDS

Now Reading
Cum configurezi un router wireless de internet la RDS


RDS este unul din cei mai mari furnizori de internet din Romania. Spre deosebire de alti operatori, RDS nu ofera ip-uri speciale pentru fiecare utilizator in parte ci un nume de utilizator si o parola. In momentul in care vi se instaleaza internetul pe PC va sunt configurate conexiunea RDS precum si numele de utilizator si parola.

Daca va achizitionati un router wireless pentru a putea folosi internetul pe mai multe dispozitive din casa cel mai probabil aveti nevoie si de putin ajutor pentru a va configura routerul.

Inainte sa va apucati de treaba, asigurati-va ca aveti la indemana username-ul si parola contului de internet,primita de la RDS, si ca internetul va functioneaza in parametri cand este conectat direct la PC prin conexiunea PPPOE facuta de cei de la RDS.

Pasul 1: Scoateti cablul de internet din PC si conectati-l in mufa WAN din spatele routerului.

PUBLICITATE

Pasul 2: Conectati PC-ul printr-un cablu de retea la unul din porturile LAN ale router-ului dupa care bagati routerul in priza.

 

Dupa ce ati realizat conexiunile de retea, urmatorul pas este sa setati routerul  cu parametrii corespunzatori.
Inainte de a va conecta la router, trebuie sa va asigurati ca PC-ul dvs. va obtine adrese IP si DNS automat de la router. Pentru a face aceasta configurare sau pentru a va asigura ca este deja facuta, urmati pasii:
1. Apasati butonul Start.
2. Accesati Control Panel.
3. Accesati Network Connections.
4. Dublu click pe Local Area Network.
5. Apasati butonul Properties.

 

6. Apasati pe Internet Protocol(TCP/IP) si apasati apoi Properties:

 

7. Selectati Obtain an IP address automatically si Obtain DNS server automatically.

Pasul 3: Deschideti un browser de internet si in bara pentru adresa introduceti IP-ul routerului. Aceasta adresa o gasiti si in manualul routerului sau pe o eticheta de pe spatele lui.

Pasul 4: Dupa ce introduceti acest IP ,ar trebui sa ajungeti la pagina de configurare a routerului,moment in care trebuie sa introduceti username-ul si parola routerului (ATENTIE ! – aceastea nu sunt datele de conectare de la RDS,sunt doar pentru protectia setarilor routerului si le gasiti in manualul routerului).

In cazul in care nu aveti manualul la indemana puteti gasit aceste date si pe site-ul http://www.routerpasswords.com dupa ce selectati modelul echipamentului detinut.

Pasul 5: Dupa ce ati intrat in pagina principala de configurare a routerului mergeti in submeniul (INTERNET / WAN) si selectati tipul conexiunii. In cazul nostru, tipul de conexiune care trebuie ales este PPPoE – Username / Password Connection (PPPoE). Abia acum introduceti username-ul si parola primita de la RDS si apasati pe Salvare. Dupa acest pas routerul se va reporni automat in maxim 15 secunde dupa care ar trebui sa aveti conexiune la internet prin intermediul routerului.

Daca ati urmat corect toti pasii ar trebui sa aveti o conexiune activa de internet si sa puteti sa va accesati internetul prin intermediul routerului. Daca doriti sa accesati internetul cu ajutorul conexiuni wireless va trebui sa va configurati conexiunea wireless, cum ar fi denumirea retelei si/sau parola.

Pentru un router TP-Link de exemplu, trebuie sa faceti Click pe Wireless->Wireless Settings din partea stângă pentru a deschide pagina pentru setări wireless.

Odata accesat meniul respectiv trebuiesc urmati urmatorii pasi:

Configuraţi setările wireless.
    SSID:Tastaţi un nume pentru reţeaua dvs. wireless.
    Region:Selectaţi regiunea corespunzătoare ariei/ţării dvs.
    Channel:Selectaţi canalul radio wireless pentru reţeaua dvs. wireless.
    Mode:Selectaţi modul de funcţionare (802.11 b/g).
    Enable Wireless Router Radio/Enable SSID Broadcast:Aceste două opţiuni sunt activate în mod uzual.
    Enable Wireless Security:Dacă nu doriţi să securizaţi reţeaua dvs. wireless, vă rugăm nu activaţi această opţiune.

Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
7%
Imi place
71%
Il vreau
2%
L-am avut
4%
Il urasc
9%
Interesant
7%
About The Author
IT MANIA