Calculeaza-ti alcoolemia cu Zero La Mie

Now Reading
Calculeaza-ti alcoolemia cu Zero La Mie


O aplicaţie populara pe iOS în acest moment este “Zero la mie”, un program simplu prin care utilizatorii pot descoperi cât va trece până când alcoolemia lor va fi neutralizată după consumul de alcool.

Zero la mie face parte dintr-o campanie mai veche, realizată de Ursus şi de Poliţia Română, dar dacă până acum era site, aseară am descoperit şi aplicaţie pentru iPhone.

Sunt patru etape care trebuie trecute în această aplicaţie pentru a afla un rezultat final, calculat în funcţie de greutate, înălţime şi consumul de alcool. La început, trebuie să ne selectăm sexul, greutatea exactă, dar şi înălţimea, pentru ca algoritmul să fie cât mai aproape de realitate.

Următorul pas este selectarea unor băuturi din listă. Aplicaţia vine cu trei lucruri prestabilite: bere, vin şi băuturi spirtoase de peste 40%. Adăugăm băutura şi cantitatea în mililitri sau în pahare. De exemplu, dacă adăugăm două pahare de vin de 250 de mililitri, cu 12% concentraţie de alcool şi apoi adăugăm intervalul orar între care am consumat băutura, să spunem între 19 şi 21, aflăm că la ora 12 şi 2 minute vom avea zero la mie în sânge. Aplicaţia menţionează că trebuie adăugate 90 de minute la rezultatul primit dacă am consumat şi alimente.

PUBLICITATE

Aplicaţia face un istoric al băuturilor, iar cantităţile pot fi şterse printr-un slide pe ecran în partea dreaptă.

Zero la mie este disponibilă pe iTunes. 

Sursa: Adevarul.ro


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
100%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA