• Acasa
  • Arhiva
  • Contact
  • Despre
  • Publicitate
  • Abonare newsletter
  • TV Online
  • Speedtest
miercuri, 25 mai, 2022
IT MANIA
  • Știri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
  • Articole
  • PROGRAME
  • Media
Fara rezultate
Toate rezultatele
IT MANIA
  • Știri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
  • Articole
  • PROGRAME
  • Media
Fara rezultate
Toate rezultatele
IT MANIA
Fara rezultate
Toate rezultatele
Acasa Articole How to

Cum controlezi setarile de confidentialitate ale Google

IT MANIA de IT MANIA
05/02/2020
in How to
Timp de citire: 7 min de citit
152 11
A A
0
confidentialitate google

Daca ati fost vreodata ingrijorat de cat de multe date stie Google despre voi, gigantul afiseaza de ceva vreme in mod repetat un mesaj prin care sunteti rugat sa verificati aceste setari de confidentialitate atunci cand ii utilizati serviciile.

Google a introdus în ultimii ani noi caracteristici de confidentialitate, în încercarea de a crește transparenta cu care gestionează datele și de oferi utilizatorilor control asupra datelor lor.

Un mod simplu de a îmbunățăți aceste setari de confidentialitate ale contului dvs. Google este să utilizați una dintre funcțiile puse la dispoziție de companie, cea de Privacy Checkup (Verificarea Confidențialității).

Într-o serie de pași simpli, instrumentul vă permite să gestionați modul în care sunt înregistrate datele dvs. în diverse produse și servicii oferite. Puteti astfel să analizăm în profunzime și să examinăm câteva dintre opțiunile cheie privind confidentialitatea pe care ar trebui să le luăm atunci când vine vorba de utilizarea Google Search, YouTube, Maps sau alte servicii operate de Google.

Trebuie sa rețineți că tabloul dvs. de bord cu opțiuni de verificare cu setari de confidentialitate pe Google poate varia în funcție de produsele și serviciile pe care le utilizați. Specialistii in securitate de la Eset au facut o selectie ale celor mai importante optiuni legate de verificarea confidentialitatii pe Google.

Articolul continua duparecomandari

Techcelerator lansează Investment Readiness Program #2, programul dedicat startup-urilor high-tech

Producătorii Brave Browser în război cu Google AMP

Google elimină zeci de aplicații pentru copierea în secret a numerelor de telefon

Apple și Meta păcălite să ofere date către hackeri

verificare confidentialitate google

Cum verifici ce setari de confidentialitate ofera Google pentru activitatea pe web si din aplicatii ?

Când această opțiune este activată, Google salvează istoricul dvs. de navigare atât pe site-ul său, cât și în aplicațiile sale, câtă vreme sunteți logat. Când vine vorba de web și de browserul Chrome, acesta păstrează un istoric destul de detaliat al căutărilor dvs., site-urile pe care le-ați vizitat și activitățile dvs. Dacă aveți un smartphone cu Android, acesta înregistrează și aplicațiile cu care ați interacționat, ora exactă la care ați făcut-o și de câte ori le-ați folosit pe parcursul zilei.

setari confidentialitate google activitate web

Google sustine că toate aceste date sunt necesare pentru a oferi o experiență potrivită cu preferințele utilizatorilor săi, inclusiv rezultate de căutare mai rapide și experiențe mai inteligente atunci când aceștia utilizează suita sa de aplicații.

Puteți să dezactivați total această opțiune, ceea ce înseamnă că Google nu vă va înregistra din acel moment istoricul Chrome, activitățile, aplicațiile și dispozitivele folosite, înregistrările vocale și audio (Nu înseamnă, însă, că ISP-ul, Internet Service Provider-ul dvs. nu va înregistra în continuare ceea ce căutați).

Mai mult decât atât, aveți libertatea să ștergeți manual datele înregistrate de Google sau să programați ștergerea automată a acestora la fiecare 3 luni sau la fiecare 18 luni.

Cum iti urmareste Google istoricul locatiilor pentru a stii pe unde ai umblat ?

Google creează o hartă privată a locurilor în care mergeți cu dispozitivele conectate chiar și atunci când nu folosiți un anumit serviciu Google. Această hartă este vizibilă numai pentru dvs. si îmbunătățește căutările pe hartă, traseele de navetă și vă ajută să redescoperiți locurile în care ați fost și traseele pe care ați călătorit.

Puteți întrerupe sau opri înregistrarea istoriei locației dvs. oricând, dar asta nu înseamnă că datele care au fost deja colectate sunt șterse. Trebuie să faceți acest lucru manual, în Cronologie (Google Maps Timeline), cu excepția cazului în care doriți să aveți un istoric al tuturor locurilor pe care le-ați vizitat.

Alternativ, puteți alege ce dispozitive raportează locația dvs. și care nu. Această hartă ar trebui să fie accesibilă numai pentru dvs., cu excepția cazurilor în care sunteți victima unei breșe de date sau dacă partajați parola.

setari confidentialitate google istoric locatii

Înregistrări vocale și audio

Dacă utilizați Google Assistant pentru a vă simplifica viața și această opțiune este activată, comenzile dvs. vocale sunt înregistrate și salvate. De fapt, se salvează și alte intrări audio; Google folosește aceste intrări pentru a îmbunătăți recunoașterea comenzilor vocale. Găsiți aceste setări în secțiunea Activitatea de pe web și din aplicații, astfel încât, dacă doriți să răsfoiți diferite comenzi și întrebări, va trebui să utilizați bara de căutare și să filtrați rezultatele. Funcția poate fi oprită în secțiunea Control activități.

Istoricul YouTube și elementele partajate

Când această opțiune este activată, Google salvează o înregistrare a tuturor videoclipurilor pe care le vizionați și a istoricului dvs. de căutare în acest serviciu. În timp ce sunteți conectați, YouTube vă amintește unde ați încetat să vizionați videoclipuri și, în funcție de istoricul dvs., vă oferă recomandări care nu se limitează doar la acest serviciu, ci și la alte servicii Google.

Puteți răsfoi istoricul dvs., îl puteți șterge și puteți chiar întrerupe înregistrarea obiceiurilor dvs. de vizionare cu totul. Dacă cele de mai sus vi se par o explicație redusă a modului în care funcționează istoricul YouTube, puteți consulta acest videoclip detaliat, publicat de echipa YouTube.

Tindem să uităm că YouTube nu este doar un site pe care îl folosim pentru a viziona videoclipuri, ci și o rețea socială. Așadar, ar trebui să efectuați, de asemenea, o verificare a ceea ce împărtășiți și ce pot afla alți utilizatori despre dvs., de la canalele la care sunteți abonat la playlist-urile create. De asemenea, puteți revizui feed-ul dvs. de activitate, ceea ce înseamnă să schimbați status-ul videoclipurilor sau playlist-urilor salvate (cu excepția celor private, desigur) și să selectați dacă îl postați în feed-ul dvs.

Puteti să modificați tipurile de reclame pe care le vedeți pe Youtube în funcție de interesele, vârsta, sexul și alte informații acumulate de Google. Astfel, dacă opriți personalizarea anunțurilor, veți vedea reclame generale și nu unele care v-ar putea stârni cu adevărat interesul; este posibil, de asemenea, să vedeți și mai multe reclame în rezultatele căutării Google. Dacă doriți să limitați numărul de anunțuri pe care le vedeți, poate că un program adblocker pentru browserul dvs. ar fi o alegere mai bună.

Controlați ce văd alții despre dvs.

Acesta este practic profilul dvs., și în funcție de cât de multe opțiuni ați completat, tot atâtea puteți edita. Dacă l-ați ținut foarte restrâns, atunci profilul dvs. poate include numele dvs. și ziua de naștere (pe care o puteți ascunde). Opțiunea pe care ar trebui să vă concentrați în această secțiune este Shared endorsments. Dacă este activată, recenziile dvs. pot fi vizibile altor utilizatori pentru a promova afaceri sau chiar pentru a fi utilizate în anunțurile Google. Ar trebui să fie dezactivată în mod implicit, dar verificați pentru a nu vă crea neplăceri.

setari confidentialitate google

În ceea ce privește recomandările făcute de Youtube, depinde de dvs. să decideți dacă apreciați mai mult confidențialitatea sau dacă sunteți dispus să faceți concesii la acest nivel. Poate dura puțin timp să găsiți setările cu care sunteți confortabil, dar merită să vă faceți timp pentru a le revizui din timp în timp.

Pentru a nu uita să revizuiți aceste setari de confidentialitate de la Google la fiecare câteva luni, puteți, de asemenea, să vă setați un reminder pe e-mail. Confidentialitatea dvs. pe Google nu ar trebui trecută cu vederea și ar merita să verificați setările în toate serviciile pe care le utilizați – de cel puțin două ori pe an.

Și, acum după ce ați făcut toți acești pași pentru contul principal de Google, ar trebui să consultați sistematic aceste setări în timp ce vă conectați la orice alte conturi Google pe care le utilizați. Mai mult, dacă navigați în mod regulat pe web în timp ce nu sunteți conectat la serviciile Google, ar trebui să consultați aceste setări în timp ce nu sunteți conectat și trebuie să faceți acest lucru în fiecare browser și pe fiecare dispozitiv pe care îl utilizați pentru astfel de activități, deoarece aceste setări sunt legate la cookie-urile stocate în fiecare browser, mai degrabă decât la fiecare cont specific.

Via: Eset
Etichete: confidentialitatedate personalegoogle
Share204Tweet127

Intra in comunitate si aboneaza-te la noutati
 

Ne poti citi gratuit si pe Google News



Articole recomandate parteneri


  • Să înțelegem persoanele care au un stil de atașament evitant dar și anxios

  • Muzica poate fi foarte puternică pentru sănătatea mintală

  • De ce mândria este otravă pentru sufletul tău


  • Noutățile lunii iunie anunțate de History Channel

  • Euronews anunță lansarea oficială a canalului său de știri din România

  • McDonald's în România răsplătește performanța angajaților studenți


  • Calvin Harris vine în premieră în România

  • Flight Festival, primul festival de edutainment din Sud-Estul Europei

  • Beach Please, festival de muzică trap și hip-hop la Costinești de 1 mai


Articolul anterior

Samsung Dex este disponibil acum doar printr-un cablu USB

Articolul urmator

Cate descarcari a avut aplicatia Zero la Mie dupa relansare

IT MANIA

IT MANIA

Redactia IT MANIA iti ofera in fiecare zi cele mai importante noutati din lumea tehnologiei. Selectam cele mai relevante comunicate de presa, anunturi si lansari cu date oficiale si complete primite direct de la producatori si companii.

Din categoriePostari

How to

Netflix te ajută să elimini conținutul din lista Continuă vizionarea

de Bogdan Chirea
04/02/2022
How to

Cum adaugi un certificat verde in Apple Wallet

de Bogdan Chirea
08/11/2021
How to

Când și de ce să faci upgrade la Windows 11

de Bogdan Chirea
06/10/2021
How to

iOS 15 oferă funcția de găsire a unui iPhone pierdut chiar și stins

de Bogdan Chirea
30/09/2021
How to

Ce să faci ca să obții Windows 11 gratuit

de Bogdan Chirea
23/07/2021
How to

Cum poate fi descărcat Windows 11 pentru testare

de IT MANIA
29/06/2021
Incarca mai mult
Articolul urmator
relansare zero la mie

Cate descarcari a avut aplicatia Zero la Mie dupa relansare

Articole recente

actualizări f1 2022

F1 22 introduce actualizări ale circuitelor

24/05/2022

Livrările de smartphone-uri au scăzut cu 10% în Europa

24/05/2022
masterat fintech

Universitatea Româno-Americană a lansat programul de Masterat „Finanțe și Tehnologii Financiare (FINTECH)”

24/05/2022
In curs de redare

Unboxing si primele păreri despre Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Unboxing si primele păreri despre Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Reviews
tech buzz 16/12/2021

Tech Buzz – 16/12/2021

Tech Buzz
ameca

Ameca, „fața viitoare a roboticii”, este la fel de ciudat pe cât te-ai aștepta

Gadgets
tech buzz 8/12/2021

Tech Buzz – 8/12/2021

Tech Buzz
rech buzz 29/11/2021

Tech Buzz – 29/11/2021

Tech Buzz
PUBLICITATE

Articole populare

  • Cele mai bune site-uri de subtitrari pentru filme si seriale

    31571 shares
    Share 12628 Tweet 7893
  • Cum instalezi noul serviciu HBO Max și ce anume primești

    1912 shares
    Share 765 Tweet 478
  • Cum poti urmari posturi tv online si care sunt cele mai bune site-uri de streaming

    8659 shares
    Share 3464 Tweet 2165
  • Cine sunt cei mai importanți influenceri din România în 2021

    1977 shares
    Share 791 Tweet 494
  • Programare online pentru a schimba un permis auto

    2247 shares
    Share 899 Tweet 562

Abonare.Newsletter

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Despre noi

IT MANIA

Tehnologia la zi

IT MANIA este website-ul emisiunii cu acelasi nume ce a fost lansata in anul 2012. Misiunea sa este de a oferi pasionatilor cele mai importante noutati din lumea IT, de a prezenta cele mai interesante gadgeturi si aplicatii lansate pe piata, de a recomanda cele mai tari jocuri pentru PC si Console.

Va invitam sa urmariti cele mai recente clipuri video IT MANIA si TechBuzz.

Cititi mai multe aici.

Follow us

Categorii

  • Antivirus
  • Aplicații
  • Aplicatii Android
  • Aplicatii iOS
  • Aplicatii Windows Phone
  • Coltul incepatorilor
  • Dezvoltare web
  • Editorial
  • Featured
  • Gadgets
  • Galerii Foto
  • Games
  • Gaming Videos
  • How to
  • Internet
  • IT MANIA
  • IT Shopping
  • Jocuri mobil
  • Office
  • Perfomanta PC
  • Playere Audio/Video
  • Reviews
  • Stiri
  • Tech Buzz
  • Timp liber
  • Utilitare PC
  • Video
  • Websites

Etichete populare

5g allview android aplicatii aplicatii android apple arhiva emisiune camere foto companii confidentialitate economie evenimente facebook featured gaming google hackeri huawei instagram INTERNET it mania jocuri jocuri pc jocuri playstation jocuri PlayStation 4 jocuri xbox jocuri xbox one laptop lg microsoft retele sociale samsung securitate smartphone smart tv sony tablete tehnologie telecomunicatii video vodafone whatsapp windows 10 xiaomi youtube

Recomandari

- Bogdan Chirea
- MB MUSIC
- Voifibine
- IT Mania pe Google News
- Dropbox
- Onedrive
- Ziar.com
- Ziare.org
- Sustine proiectul nostru

Parteneriate

Cu cine am colaborat de-alungul timpului si cum putem colabora. Detalii aici >>>

Ai un pont ?

Propune un subiect sau o stire folosind datele de contact.

  • Despre
  • Contact
  • Colaborari
  • Publicitate si parteneriate
  • Confidentialitate

© 2012-2022 IT MANIA - Toate drepturile rezervate. Copierea continutului acestui site este interzisa. Este permisa preluarea de articole in limita a 500 de caractere cu mentionarea obligatorie a sursei [detalii]. Creat si dezvoltat de Bogdan Chirea.

Fara rezultate
Toate rezultatele
  • Home
  • Arhiva
  • Stiri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
    • Jocuri mobil
  • Media
  • Articole
    • Reviews
    • Editorial
    • How to
    • IT Shopping
    • Timp liber
    • Websites
    • Canale TV Online
    • Test viteză de internet
  • PROGRAME
  • Info
    • Despre proiectul IT MANIA
    • Contact
    • Abonare newsletter
    • Publicitate si parteneriate
    • Colaborari
    • Informatii cookie-uri si politica securitate

© 2012-2022 IT MANIA - Toate drepturile rezervate. Copierea continutului acestui site este interzisa. Este permisa preluarea de articole in limita a 500 de caractere cu mentionarea obligatorie a sursei [detalii]. Creat si dezvoltat de Bogdan Chirea.

Bun regasit !

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In