Fujifilm lanseaza camera foto compacta XF10

Now Reading
Fujifilm lanseaza camera foto compacta XF10


Fujifilm a dovedit din nou că nu se teme să construiască camere neobișnuite dezvăluind modelul XF10, o camera foto compacta cu obiectiv fix, care va fi succesorul modelului X70. Are un obiectiv cu unghi larg de 18,5 mm f/2,8 (echivalentul a 27,8mm în termeni întregi) și un senzor APS-C (nu X-Trans) de 24,2 megapixeli, care are o rezoluție semnificativ mai mare decât ultimul model.

Modelul XF10 este foarte compact, cântărind doar 280 de grame, sau aproximativ la fel ca noul Sony RX100 VI, care are un senzor mai mic de 1 inch. Cu toate acestea, nu există EVF pe acesta, deci va trebui să vă bazați pe ecranul tactil de 3 inch pentru a vă compune și repeta fotografiile și videoclipurile.

XF10 este în esență o cameră foto de 1080p, la 60 fps, ce fotografiază 4K la o viteză de 15 fps destul de inutilă. Intervalul ISO variază de la 200 la 12,800, poate fi extins la ISO 100 la 51,200 și acceptă Bluetooth 4.1 pentru transferul fisierelor pe smartphone-uri. Există un zoom digital disponibil care vă permite să fotografiați la niveluri echivalente de 35mm și 50mm. După cum v-ați aștepta, Fujifilm oferă un număr de filtre, inclusiv monocrom și “rich and fine” pentru o culoare vie și un efect de vignetă ușoară. Exista, de asemenea, si “modul pătrat”, care vă permite să comutați la un format de 1:1, similar cu Instax, cu o apăsare pe ecranul tactil.

fujifilm xf10

Este neobișnuit ca Fujifilm să aibă camere APS-C cu lentilă fixă, deoarece vinde și X100F, deși acest model depășește dublul prețului. Modelul XF10 pare să aibă aceleași caracteristici ca și modelul entry level mirrorless Fujifilm X-T100, incluzând senzorul de 24,2 megapixeli și viteza de fotografiere de 15 fps 4K. S-ar putea să fi fost mai interesant să atasati un obiectiv cu zoom pe XF10 pentru a-l face mai accesibil pentru fotografierea de călătorie.


Acestea fiind spuse, modelul XF10 este destul de ieftin pentru un compact premium, ceea ce îl face ideal pentru fotografierea pe stradă la prețuri scazut. Costă 500 de dolari în SUA, unde ba fi lansat doua variante de culoare în luna august.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA