Instagram a ajuns la 1 miliard de utilizatori activi lunar si va lansa IGTV pentru creatorii video

Now Reading
Instagram a ajuns la 1 miliard de utilizatori activi lunar si va lansa IGTV pentru creatorii video


După depășirea a 800 de milioane de utilizatori activi lunar, în septembrie anul trecut, era doar o chestiune de timp înainte ca Instagram să atingă acel râvnit nivel de 1 miliard – și astăzi este acea zi. Compania a anunțat cea mai recentă realizare importanta la un eveniment din San Francisco, urmand sa lanseze, de asemenea, IGTV, noua aplicație video standalone pentru clipuri de durata mai mare. Cu 1 miliard de utilizatori activi lunar, Instagram continuă să crească într-un ritm extraordinar de când a fost achiziționat de Facebook în 2012, când avea doar 40 de milioane de utilizatori. Dacă asta nu este impresionant, atunci ce este?

Instagram se alătură, de asemenea, altor aplicații sociale deținute de Facebook care au atins acest număr remarcabil: Messenger (1,3 miliarde de utilizatori) și WhatsApp (1,5 miliarde de utilizatori). Și apoi, bineînțeles, există Facebook, care este aproape de pragul de de 2,2 miliarde de utilizatori. În ciuda controverselor legate de confidențialitate din ultima vreme, este foarte clar ca oamenii sunt dependenti de produsele Facebook, iar creșterea nebunească a Instagram este doar unul dintre exemplele perfecte ale acestui lucru.

instagram igtv

Instagram a făcut oficiala azi si IGTV, o nouă aplicație standalone orientată spre creatori, similara cu servicii precum YouTube și Snapchat Discover. Asa cum era de asteptat, noua functie ofera utilizatorilor posibilitatea de a incarca videoclipuri care sunt mai lungi de un minut (pana la o ora). Și da, înregistrarea este verticală, deoarece aceasta este o experiență mobilă. IGTV va fi disponibila pe Android și iOS “în zilele următoare”, dar puteți urmări videoclipurile mai lungi începând de astăzi în interiorul aplicației principale Instagram.

“Reinventam urmarirea de videoclipuri pe mobil cu o nouă platforma autonomă, care oferă clipuri video mai lungi și o descoperire mai ușoară de canale, toate într-un format vertical, pentru ca obisnuim sa tinem telefoanele in poziție verticală, în palma mâinii.”, a explicat Instagram într-o postare de blog. Compania a spus ca introducerea IGTV vine într-un moment în care oamenii se uită la televizor mai puțin și prefera mai mult videoclipurile digitale. Desigur, aceasta înseamnă că noua aplicație este orientata pe verticală și daca apasati pe butonul de ecran complet.


IGTV va începe să redea clipuri video când deschideți aplicația, ceea ce înseamnă că nu va trebui să căutați nimic înainte de a găsi imagini. Așa cum v-ați putea aștepta, aplicația va atrage clipuri de la creatorii “care vă plac foarte mult” și le va fiafisa si în principala aplicație Instagram. De asemenea, compania pune în valoare meritele noului hub pentru creatori, promovand videoclipuri permanente mai lungi (în loc de cele care dispăr sau povestiri) și va profita de asemenea de baza de utilizatori masivă a Instagram.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA