Peste 1 miliard de conturi de Yahoo sparte de hackeri

Now Reading
Peste 1 miliard de conturi de Yahoo sparte de hackeri


Veste teribila pentru compania Yahoo, care se pare ca a fost victima unui alt atac de proportii din partea hackerilor.  Compania americana a dezvaluit astazi ca a descoperit un atac cibernetic de proportii ce a vizat peste 1 miliard de conturi de utilizatori si care s-ar fi petrecut in august 2013.

Compania crede ca bresa de securitate este separata de cea care a a afectat peste 500 de milioane de conturi in luna septembrie a acestui an.

Seful de securitate al companiei Yahoo, Bob Lord, declara ca firma sa nu este capabila sa determine cum au fost furate datele a peste 1 miliard de utilizatori. “Nu am fost capabili sa determinam intruziunea asociata cu acest furt de date”, se arata intr-o postare pe blogul companiei.

Cu toate astea, cei de la Yahoo sustin ca hackerii ar fi putut pune mana pe numele utilizatorilor, adrese de e-mail, numere de telefon, data de nastere, parole necriptate, si chiar intrebari si raspunsuri de securitate.


Ceea ce este si mai grav este ca nu cei de la Yahoo au fost cei care au depistat atacul, ci experti straini in securitate care au alertat compania. S-ar parea totusi ca hackerii nu au reusit sa puna mana pe date despre conturi bancare sau parole, dar asta nu inseamna ca aceasta nu este o veste grava pentru detinatorii de conturi Yahoo.

Compania sustine ca va notifica utilizatorii afectati de aceasta bresa de securitate, acestia urmand sa fie sfatuiti sa isi schimbe parolele.

O alta veste proasta este legata de faptul ca un hacker experimentat a pus mana pe codul proprietar al companiei si l-a folosit pentru a creea cookie-uri prin intermediul carora poate accesa conturile de Yahoo fara a introduce parole. Expertii in securitate sustin ca acest atac a fost sponsorizat de un stat anume.

Vestea de astazi se adauga la lista neagra a problemelor de securitate cu care lupta compania Yahoo de ceva vreme. Angajatii companiei au descoperit o un atac de amploare ce a afectat peste 500 de milioane de conturi in anul 2014 insa nu au notificat utilizatorii asupra acestei probleme.

Compania se afla in plin proces de achizitie de catre operatorul telecom Verizon, care a speculat bresa de securitate dezvaluita in septembrie pentru a scade pretul achizitiei stabilit la 4.83 miliarde de dolari.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
100%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA