• Acasa
  • Arhiva
  • Contact
  • Despre
  • Publicitate
  • Abonare newsletter
  • TV Online
  • Speedtest
luni, 8 august, 2022
IT MANIA
  • Știri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
  • Articole
  • PROGRAME
  • Media
Fara rezultate
Toate rezultatele
IT MANIA
  • Știri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
  • Articole
  • PROGRAME
  • Media
Fara rezultate
Toate rezultatele
IT MANIA
Fara rezultate
Toate rezultatele
Acasa Stiri

Raspunsul Huawei la noile acuzatii de spionaj aduse de SUA

Bogdan Chirea de Bogdan Chirea
18/02/2020
in Stiri
Timp de citire: 5 min de citit
155 4
A A
0
logo huawei

Oficialii americani au acuzat, în mod public, compania Huawei de spionaj, aceștia susținând că Huawei ar spiona utilizatorii rețelelor de telefonie mobilă, în a căror infrastructură sunt folosite echipamente ale companiei chineze, a scris marțea trecută The Wall Street Journal.

Huawei acuza administrația Trump ca desfășoară în continuare o campanie puternică anti-Huawei, cu scopul de a-și convinge aliații să nu folosească echipamente furnizate de compania chineză.

Dupa articolul publicatiei americane dar si noile acuzatii de spionaj aduse de procurorii americani, gigantul Huawei a reactionat publicand o declaratie de presa in care demonteaza acuzatiile.

S-ar parea ca in realitate, elementele de „backdoor” la care fac referire oficialii americani sunt, de fapt, doar așa-numita „interfață legală pentru interceptare”, o caracteristică obligatorie și legală încorporată în sistem cu scopul de a facilita efectuarea cercetărilor penale. În mod normal, aceste interfețe sunt puse la dispoziție de către operatori, nu de către furnizori. Guvernul SUA apelează în mod deliberat la lipsa cunoștințelor în domeniul tehnologic a persoanelor nespecialiste, folosind aspecte despre care știe toată lumea din sectorul telecomunicațiilor pentru a face acuzații.

acuzatii spionaj huawei sua
Departamentul de Justitie American a publicat noi acuzatii de spionaj la adresa Huawei

Folosind aceeasi moneda, gigantul chinez Huawei a replicat in termeni duri spunand despre acuzatiile de spionaj ca:

Articolul continua duparecomandari

România este în topul țărilor cu abonamente ieftine la internet

Raport ANCOM: viteza medie de download în 2021 a crescut cu 40%

Roam-like-at-home a fost extins oficial până în 2032 în UE

Vodafone se asociază cu Oracle pentru a accelera modernizarea tehnologiei

După cum reiese din scurgerile de informații oferite presei de către Edward Snowden, este demonstrat faptul că Statele Unite au în mod neoficial acces la rețelele de telecomunicații din întreaga lume și întreprind acțiuni de spionaj împotriva altor țări deja de mult timp. Declarațiile din Washington Post, publicate săptămâna trecută, referitoare la modul în care CIA a folosit o companie specializată în soluții de criptare pentru a spiona alte țări timp de zeci de ani este încă o dovadă a acțiunilor de spionaj ale Statelor Unite.

Acuzațiile venite din partea SUA, conform cărora Huawei ar folosi echipamentele sale cu scopul interceptării comunicațiilor nu sunt decât o diversiune – aceste acuzații nu au nicio logică când vine vorba de domeniul securității cibernetice. Huawei nu a accesat și nu va accesa niciodată rețelele de telecomunicații. Mai mult decât atât, nici nu avem capacitatea de a face acest lucru. Publicația The Wall Street Journal este în mod evident conștientă de faptul că guvernul SUA nu poate oferi nicio dovadă care să susțină acuzațiile împotriva companiei Huawei și totuși a ales să publice și să repete minciunile răspândite de către oficialii americani. Acest lucru reflectă atitudinea părtinitoare a publicației The Wall Street Journal față de SUA, împotriva companiei Huawei, fapt ce îi subminează credibilitatea.

Rolul companiei Huawei, în calitate de furnizor al echipamentelor, de telecomunicații este acela de a furniza echipamente care respectă standardele 3GPP / ETSI, la fel ca orice alt furnizor. Suntem obligați să respectăm standardele legale din întreaga industrie privind interceptarea, cum ar fi TS 33.107 standard 3GPP pentru rețelele 3G și TS 33.128 pentru 5G. Odată cu respectarea acestor standarde se încheie orice obligație a companiei Huawei în ceea ce privește interceptarea.

Administrarea și utilizarea efectivă a interfețelor legale de interceptare sunt realizate exclusiv de operatori și autorități de reglementare. Interfețele de interceptare sunt întotdeauna amplasate în spații protejate ale operatorului și sunt gestionate de angajați selectați de către guvern în țările în care își desfășoară activitatea. Operatorii trebuie să respecte reguli foarte stricte în ceea ce privește administrarea și utilizarea acestor interfețe. Dincolo de cele necesare pentru respectarea standardelor, companie Huawei nu dezvoltă și nu produce niciun echipament de interceptare.

Huawei este doar un furnizor de echipamente. În acest sens, ar fi imposibil accesul la rețele de clienți fără autorizarea și vizibilitatea din partea operatorilor. Nu avem capacitatea de a trece peste operatorii de telecomunicații, de a accesa sistemele de control și de a prelua date din rețelele lor fără a fi detectați de toate firewall-urile sau sistemele de securitate existente în mod normal. De fapt, chiar publicația The Wall Street Journal admite faptul că oficialii americani nu sunt în măsură să ofere detalii concrete cu privire la aceste așa-numite elemente de tip „backdoor”.

Principalele priorități ale companiei Huawei sunt securitatea cibernetică și protecția confidențialității utilizatorilor. Acuzațiile făcute de către oficialii americani ignoră complet investițiile uriașe și practicile la cele mai înalte standarde ale Huawei și ale operatorilor în gestionarea riscurilor de securitate cibernetică. Suntem foarte indignați de faptul că guvernul american a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a stigmatiza compania Huawei, folosind probleme referitoare la securitatea cibernetică. Dacă SUA descoperă într-adevăr încălcări ale securității din partea companiei Huawei, solicităm din nou, în mod solemn, dezvăluirea unor dovezi concrete în locul unor zvonuri răspândite prin intermediul mass-media.

Huawei

De mentionat este ca Huawei a deschis procese proprii impotriva deciziilor autoritatilor americane. Anul trecut, compania a acuzat guvernul american că i-a încălcat drepturile constituționale, după ce Congresul a aprobat un proiect de lege pentru cheltuielile de apărare care interzicea în mod expres agențiilor federale și contractorilor să cumpere produsele companiei chineze.

Această lege este într-adevăr parte a cruciadei mai largi a guvernului Statelor Unite împotriva Huawei. Parlamentarii au avertizat că amprenta globală a companiei oferă Beijingului o cale pentru a efectua actiuni de spionaj al guvernelor străine și a cetățenilor – afirmație pe care Huawei a negat-o agresiv.

Congresul și administrația Trump au împiedicat relațiile comerciale ale companiei în SUA, plasând Huawei pe lista neagră a departamentului comerțului în luna mai a anului trecut, pentru a împiedica firmele americane să-și vândă produsele către companie. Administrația Trump a aprobat de atunci câteva excepții de la această regulă.

De asemenea, Departamentul de Stat a presat aliații de pe tot globul să interzică echipamentele de rețea ale companiei, convingând cu succes Australia, Noua Zeelandă și Japonia să renunțe la colaboarea cu Huawei.

Via: Huawei
Etichete: huaweispionajsuatelecomunicatii
Share199Tweet123

Intra in comunitate si aboneaza-te la noutati
 

Ne poti citi gratuit si pe Google News



Articole recomandate parteneri


  • 5 lucruri de făcut în loc să derulați fără rost prin telefon

  • Nu mai așteptați ca alții să vă ofere închiderea de care aveți nevoie pentru a încheia o relație

  • Nu ai nevoie de motive serioase pentru a merge la terapie


  • Artown, festival de artă murală la Ploiești

  • MAPN redeschide secțiile COVID din 3 spitale militare

  • Peste 70% dintre copiii care au primit statut de protecție temporară sunt copii sub 14 ani


  • Swedish House Mafia au plecat în turneu în SUA

  • Nicole Scherzinger îl acuză pe fondatorul Pussycat Dolls de fraudă

  • Christina Aguilera promite un nou album în limba engleză


Articolul anterior

Posibila data de lansare pentru iPhone SE 2

Articolul urmator

Noul design al Spotify aduce podcasturile in prim plan

Bogdan Chirea

Bogdan Chirea

Bogdan Chirea a lansat proiectul IT MANIA in anul 2012 atunci cand a intrat in echipa postului de televiziune Litoral TV. Tot in acel an a decis ca proiectul emisiunii are nevoie si de un website dedicat ce continua sa fie promotorul proiectului in prezent. Pe langa tehnologie, este pasionat de muzica, radio, fotografie si calatorii. Pe site-ul personal mai scrie si despre alte subiecte de actualitate, din domeniul sau de interes.

Din categoriePostari

Stiri

Sistemul de operare ChromeOS ajunge la versiunea 104

de IT MANIA
06/08/2022
hbo max discovery+
Stiri

HBO Max și Discovery+ vor fuziona în 2023

de IT MANIA
05/08/2022
Synology C2 Backup
Stiri

Synology C2 Backup oferă protecție pentru sistemele Mac și OneDrive

de IT MANIA
05/08/2022
Stiri

Bill Gates crede că proiectele crypto sunt niște farse

de IT MANIA
05/08/2022
Playere Audio/Video

Winamp primește primul update în 4 ani

de IT MANIA
04/08/2022
Stiri

Google a decis să aibă două aplicații cu același nume, Duo devine Meet

de Bogdan Chirea
04/08/2022
Incarca mai mult
Articolul urmator
spotify podcast

Noul design al Spotify aduce podcasturile in prim plan

Articole recente

Sistemul de operare ChromeOS ajunge la versiunea 104

06/08/2022

EA SPORTS F1 22 implementeaza optiunea CROSS-PLAY

06/08/2022
hbo max discovery+

HBO Max și Discovery+ vor fuziona în 2023

05/08/2022
In curs de redare

Unboxing si primele păreri despre Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Unboxing si primele păreri despre Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Reviews
tech buzz 16/12/2021

Tech Buzz – 16/12/2021

Tech Buzz
ameca

Ameca, „fața viitoare a roboticii”, este la fel de ciudat pe cât te-ai aștepta

Gadgets
tech buzz 8/12/2021

Tech Buzz – 8/12/2021

Tech Buzz
rech buzz 29/11/2021

Tech Buzz – 29/11/2021

Tech Buzz

Articole populare

  • Cele mai bune site-uri de subtitrari pentru filme si seriale

    32212 shares
    Share 12884 Tweet 8053
  • Cum poti urmari posturi tv online si care sunt cele mai bune site-uri de streaming

    8996 shares
    Share 3599 Tweet 2249
  • Programare online pentru a schimba un permis auto

    2548 shares
    Share 1020 Tweet 637
  • Cum poți folosi un telefon vechi pe post de cameră de securitate

    824 shares
    Share 330 Tweet 206
  • Cum instalezi noul serviciu HBO Max și ce anume primești

    2175 shares
    Share 870 Tweet 544

Abonare.Newsletter

PUBLICITATE

Despre noi

IT MANIA

Tehnologia la zi

IT MANIA este website-ul emisiunii cu acelasi nume ce a fost lansata in anul 2012. Misiunea sa este de a oferi pasionatilor cele mai importante noutati din lumea IT, de a prezenta cele mai interesante gadgeturi si aplicatii lansate pe piata, de a recomanda cele mai tari jocuri pentru PC si Console.

Va invitam sa urmariti cele mai recente clipuri video IT MANIA si TechBuzz.

Cititi mai multe aici.

Follow us

Categorii

  • Antivirus
  • Aplicații
  • Aplicatii Android
  • Aplicatii iOS
  • Aplicatii Windows Phone
  • Coltul incepatorilor
  • Dezvoltare web
  • Editorial
  • Featured
  • Gadgets
  • Galerii Foto
  • Games
  • Gaming Videos
  • How to
  • Internet
  • IT MANIA
  • IT Shopping
  • Jocuri mobil
  • Office
  • Perfomanta PC
  • Playere Audio/Video
  • Reviews
  • Stiri
  • Tech Buzz
  • Timp liber
  • Utilitare PC
  • Video
  • Websites

Etichete populare

5g allview android aplicatii android apple arhiva emisiune camere foto companii confidentialitate economie evenimente facebook featured gaming google hackeri huawei instagram INTERNET it mania jocuri jocuri pc jocuri playstation jocuri PlayStation 4 jocuri xbox jocuri xbox one laptop lg microsoft retele sociale samsung securitate smartphone smart tv smartwatch sony tablete tehnologie telecomunicatii video vodafone whatsapp windows 10 xiaomi youtube

Recomandari

- Bogdan Chirea
- MB MUSIC
- Voifibine
- IT Mania pe Google News
- Dropbox
- Onedrive
- Ziar.com
- Ziare.org
- Sustine proiectul nostru

Parteneriate

Cu cine am colaborat de-alungul timpului si cum putem colabora. Detalii aici >>>

Ai un pont ?

Propune un subiect sau o stire folosind datele de contact.

  • Despre
  • Contact
  • Colaborari
  • Publicitate si parteneriate
  • Confidentialitate

© 2012-2022 IT MANIA - Toate drepturile rezervate. Copierea continutului acestui site este interzisa. Este permisa preluarea de articole in limita a 500 de caractere cu mentionarea obligatorie a sursei [detalii]. Creat si dezvoltat de Bogdan Chirea.

Fara rezultate
Toate rezultatele
  • Home
  • Arhiva
  • Stiri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
    • Jocuri mobil
  • Media
  • Articole
    • Reviews
    • Editorial
    • How to
    • IT Shopping
    • Timp liber
    • Websites
    • Canale TV Online
    • Test viteză de internet
  • PROGRAME
  • Info
    • Despre proiectul IT MANIA
    • Contact
    • Abonare newsletter
    • Publicitate si parteneriate
    • Colaborari
    • Informatii cookie-uri si politica securitate

© 2012-2022 IT MANIA - Toate drepturile rezervate. Copierea continutului acestui site este interzisa. Este permisa preluarea de articole in limita a 500 de caractere cu mentionarea obligatorie a sursei [detalii]. Creat si dezvoltat de Bogdan Chirea.

Bun regasit !

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Ads ad-300x250
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Refresh
Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock