Snapseed, aplicatia de editare foto de la Google

Now Reading
Snapseed, aplicatia de editare foto de la Google


Editarea foto este un domeniu de interes mai ales pentru pasionatii de fotografie, dar amatorii care se folosesc de telefonul mobil pentru a partaja poze cu prietenii sunt multi.

Ce-i drept nu poti compara o poza facuta cu telefonul mobil cu una facuta cu o camera foto, chiar si semiprofesionala.

Chiar si asa, aplicatiile de editare foto pentru telefonul mobil sunt multe iar amatorii se pot folosi de acum si de Snapseed.

Snapseed este o aplicatie de editare foto de la Google, ce vine cu cateva functii interesante, destinate celor care vor sa isi imbunatatateasca calitatea imaginilor facute cu telefonul mobil. Disponibila atat pe Android si iOS, Snapseed are o interfata prietenoasa.


Aplicatia va permite sa editati o poza aflata deja in telefon sau una noua, folosind camera foto. Dupa ce va veti alege poza dorita, veti trece efectiv la editarea foto, iar optiunile sunt destul de multe.

Aveti la indemana o serie de instrumente precum optimizarea automata a pozei, functie de decupare, de adaugare de text, de rotire, de folosire a unei pensule ce poate modifica o culoare. Puteti de asemenea sa modificati unghiul pozei, astfel incat sa para ca subiectul sau obiectul a fost capturat din perspectiva.

Printr-o simpla desenare cu degetul pe o poza, puteti sa eliminati detalii precum text sau obiecte. Iar daca sunteti si mai perfectionist puteti umbla si la detalii si mai amanuntite ale imaginii. Trebuie spus ca optiunile de editare sunt afisate daca faceti un swipe de sus in jos iar apoi de la stanga la dreapta.

Pentru cei care nu prea au rabdare, exista un buton de optimizare automata care isi poate da cu parerea despe cum ar trebui sa arate poza prin apasarea baghetei magice. Daca va decideti sa va jucati voi pe imagine, veti putea regla luminizitatea, contrastul, saturatia, ambianta, zone luminoase, umbre, caldura. Dupa cum mentionasem si anterior aceste optiuni sunt afisate prin apasarea pe ecran, un swipe de sus in jos si apoi un swipe spre drepta sau stanga pentru ajustarea nivelului dorit.

Daca sunteti si mai creativ si aveti inspiratie de poet, puteti aduga si un text pe imagine, iar optiunile sunt multe. Puteti sa selectati din diferite stiluri (text simplu pe o linie sau in cadre), culoare si opacitate.

Si daca ati terminat de editat, puteti deveni si putin artisti prin adaugarea de filtre, iar aici Snapseed ne ofera cateva optiuni interesante:
– Incetosare;
– Efect de aura;
– Contrast de tonuri;
– HDR Scape;
– Drama;
– Grunge;
– Film granulat;
– Aspect Vechi;
– Retrolux;
– Noir;
– Alb Negru;
– Rame;
– Chip.

Toate filtrele au si ele o serie intreaga de optiuni pe care le puteti incerca dupa bunul plac.

Mai trebuie spus ca aplicatia Snapseed iti permite sa salvezi poza peste cea originala sau sa creezi un fisier nou, astfel incat sa revii la imagine daca vrei sa modifici ceva.

Aplicatia Snapseed, ajunsa in curtea Google ne-a captat repede atentia si ne-am petrecut ceva timp editand imaginile. Este usor de folosit si asta o face un instrument extrem de atractiv, iar daca ami pui la socoteala ca este disponibila in mod gratuit pe AppStore si Google Play, ai toate motivele sa o incerci.

 


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
100%
About The Author
IT MANIA