La finalul lunii trecute Xiaomi a lansat pe piața din România noua serie de telefoane midrange Redmi Note 11, iar cel mai performant model, 11 Pro a ajuns în teste la redacție, unde a avut parte de un unboxing.
Brandul Redmi este dedicat teledoanelor midrange ale producătorului chinez care ofera telefoanele inteligente cu Android, oferind consumatorilor un compromis solid între accesibilitate și caracteristici.
Redmi Note 11 Pro vine cu un preț mai mare, dar promite caracteristici superioare. In clipul de unboxing pentru acest model de telefon, Redmi Note 11 Pro, am analizat designul și am aruncat o privire asupra principalelor carcateristici.
Redmi Note 11 Pro iese în evidență cu designul său compact, și totuși cam mare. Are totuși 164.2 x 76.1 x 8.1 mm, un ecran de 6,67 de inchi și cântărește 202 grame. Carcasa din spate pare a fi de metal dar în realitate vorbim de un soi de sticla de plastic… Ce înseamnă asta ? Ei bine, e foarte alunecos și s-ar putea să îl scapi ușor din mână. Noroc că cei de la Xiaomi păstrează tradiția de a oferi în cutie o carcasă transparentă.
Că tot am pomenit de cutie, să spun că o să mai găsiți în ea o folie pentru ecran și cablul de date și încărcătorul ce permite o putere de 67 W.
La fel ca frații săi, Redmi Note 11 Pro are margini aproape plate, dar nu complet, cu fața Gorilla Glass 5 și spatele din sticlă de plastic curbate doar puțin acolo unde se întâlnesc cu cadrul metalic. Curba este atât de subtilă, totuși, încât majoritatea oamenilor vor vedea în continuare telefonul ca având părți complet plate și, prin urmare, imita estetica actuală a iPhone-ului Apple. Acestea fiind spuse, spatele din sticlă mată de plastic, care respinge bine amprentele, este un indiciu clar că acesta nu este un iPhone, ca să nu mai vorbim de umflătura mare de pe spate.
Cate camere are de fapt telefonul ?
Acea denivelare a camerei folosește un design în trepte care a fost în vogă pe mărcile chinezesti de smartphone de anul trecut. Camera principală din partea de sus se ridică puțin peste restul. Din păcate, designul camerei este puțin înșelător, sugerând că există alte patru obiective acolo. In realitate chiar atatea sunt pe modelul 4G, modelul 5G avand doar trei senzori.
Ecranul telefonului
Acel ecran de 6,67 inchi care oferă lui Redmi Note 11 Pro dimensiunea sa mare este, de asemenea, cel mai mare atu al său, la propriu și la figurat. Panoul Super AMOLED este suficient de strălucitor pentru a putea fi utilizat afară, sub lumina soarelui, atunci când este dat la maxim. Culorile sale ies în evidență, negrul iese în evidență, iar acele culori nu se degradează în unghiuri diferite.
Ecranul acceptă și rate de reîmprospătare de 120 Hz, ceea ce este surprinzător pentru un telefon din acest nivel de preț. Puteți lăsa software-ul să decidă ce rată de reîmprospătare să folosească pentru fiecare aplicație sau îl puteți bloca la 60 Hz dacă preferați să economisiți o durată de viață a bateriei. Din păcate, nu îl puteți forța să folosească 120 Hz pe tot parcursul utilizării, iar rata de reîmprospătare rapidă va depinde în continuare de dacă aplicațiile îl acceptă.
Rezolția ecranului este de 1080×2400 pixels iar raportul de aspect este de 20:9. Chiar în mijlocul lui, în partea de sus, avem o perforație pentru camera de selfie, ce are o rezoluție de 16 MP.
O altă surpriză pentru un telefon de gamă medie este prezența unei setări de difuzoare stereo, sus și jos. Ieșirea este suficient de tare pentru o ascultare confortabilă într-un spațiu închis, dar ieșirea tinde să favorizeze mediile și înaltele. Totuși, aveți o mufă pentru căști, astfel încât să vă puteți bucura în continuare de bass care se va simți senzațional cu căști mai bune. Având în vedere modul în care chiar și telefoanele de gamă medie au început să renunțe la acest port vechi, este o surpriză plăcută să-l vezi că este păstrat.
Pe partea de design să mai remarcăm că slotul pentru carduri se află in partea de jos, lângă portul USB-C de alimentare, iar portul pentru căști si un senzor infrarolu se regăsesc pe partea de sus. Pe partea laterală dreaptă avem butoanele de volum si cel de alimentare, care are si functie de senzor de amprenta.
Acesta este un unboxing rapid pentru noul Xiaomi Redmi Note 11 Pro si urmează să butonăm zilele acestea telefonul pentru a vă prezenta o recenzie completă. Pentru început, telefonul este foarte promițător.
Poti urmari clipul aici sau aici.
ERATĂ: Telefonul testat este modelul Redmi Note 11 Pro ci nu modelul 5G. Diferența intre cele două este dată de tipul de procesor folosit dar și senzorii de pe camera. În recenzia detaliată voi corecta toate informațiile.