Google a lansat Android P catre toate telefoanele Pixel

Now Reading
Google a lansat Android P catre toate telefoanele Pixel


Google a lansat oficial a noua versiune a sistemului sau de operare, Android P. Versiunea, cu nume de cod Pie, a fost finalizata si poate fi descarcata chiar acum de toti posesorii de telefoane Google Pixel. Ceilalti posesori de telefoane cu Android vor trebui sa astepte pana in toamna pentru a vedea daca sunt eligibili pentru urmatoarea versiune de Android.

Compania a lansat prima versiune preview pentru Android P pentru dezvoltatori în martie, cu suport pentru ‘breton’ și camere multiple (astfel încât aplicațiile ar putea funcționa mai bine cu ele), notificări îmbunătățite, unele modificari ale designului, luminozitate adaptivă alimentată cu AI și îmbunătățiri de performanta.

Lansarea oficiala de azi aduce o multime de caracteristici pe care le-am văzut în versiunile de testare anterioare. Printre aceste functii se afla acțiunile aplicațiilor, functie ce prezice în mod contextual ceea ce veți dori să faceți în continuare cu telefonul dvs. (cum ar fi redarea listei dvs. de melodii preferate atunci când conectați căștile) și Slices, care ofera informatii utile ale aplicațiilor fără a fi nevoie să le deschideți.

Android P app actions

Există, de asemenea, pachetul Digital Wellbeing, care ofera un temporizator pentru aplicatii ce vă permite să setați o limită a duratei de utilizare a anumitor aplicații. Exista si o nouă funcție Nu Deranja, care opreste elementele ce va distrag atentia, cum ar fi notificările. Caracteristica Wind Down, activeaza automat functia “Nu deranja” și estompează ecranul în tonuri de gri în jurul orelor în care obisnuiti sa vă culcați.


Pe partea de interactiune, veți găsi un meniu Quick Settings refacut, asistență pentru navigarea în sistemul de operare utilizând gesturi, abilitatea de a face o captură de ecran din meniul de alimentare și sugestii inteligente pentru a răspunde la mesajele din notificări.

android p gestures

Pentru securitate sporită, Google ofera suport pentru cipuri de securitate dedicate care pot proteja datele sensibile și va restricționa modul cum aplicațiile va pot accesa microfonul, camera foto și alti senzori ai telefonului atunci când rulează în fundal.

Pentru cei care nu utilizează un telefon Google Pixel, va trebui să așteptați cel puțin până în toamnă, când Pie va începe să fie livrat in cadrul programului Android One, precum și pe telefoanele care au făcut parte din programul P beta (de la Sony, Xiaomi , Nokia, Oppo, Vivo, OnePlus și Essential).


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA