Huawei devine al doilea producator de smartphone-uri la nivel mondial

Now Reading
Huawei devine al doilea producator de smartphone-uri la nivel mondial


În timp ce Huawei este deja un gigant smartphone, cifrele analistilor lansate astăzi arată că în ultimul trimestru compania a livrat mai multe smartphone-uri decât orice altă companie din lume, alta decât Samsung.

IDC și Strategy Analytics au constatat că vânzările de smartphone-uri au încetinit în general, o tendință care a afectat si Samsung, cea mai puternica dintre companiile mari, cu un număr mai mic cu 10% față de anul trecut. În raportul său privind câștigurile, Samsung a declarat că a mutat lansarea noului Galaxy Note 9, ca urmare a vânzărilor slabe ale lui Galaxy S9 și planifică noi dispozitive bazate pe tehnologia OLED pliabilă.

Conform datelor preliminare furnizate de International Data Corporation (IDC), distribuitorii de telefoane mobile au livrat un total de 342,0 milioane de unități în al doilea trimestru din 2018, rezultând un declin de 1,8% față de cele 348,2 milioane de unități livrate în al doilea trimestru al anului 2017. Declinul marchează al treilea trimestru consecutiv de scădere față de anul trecut pentru piața mondială a smartphone-urilor și doar al patrulea trimestru al declinului istoric. IDC consideră că acest lucru este rezultatul unei căderi în unele piețe puternic dezvoltate, deși multe piețe cu creștere ridicată încă mai există și ar trebui să readuca piata de smartphon la un raport de creștere globală

Mare parte din succesul celor de la Huawei este datorata seriei P20 si popularitatii dispozitivelor sale Nova din gama midrange. Compania a livrat 54,2 milioane de unități. Acestea au bătut proiecțiile Apple cu mai mult de 10 milioane și au atins 15% din piața mondială.


huawei p20

Ambii analiști au constatat că, în timp ce livrarile de smartphone-uri Apple au crescut, acestea nu au crescut la fel de repede ca cele ale Huawei și ale producatorului chinez Xiaomi. Apple ar putea să încerce să creasca numarul de livrari cu ajutorul noilor iPhone-uri care vor fi lansate în această toamnă. Cu toate astea, telefoanele celor de la Apple ar trebui sa aiba caracteristici râvnite pe piețele internaționale, cum ar fi suport pentru cartele SIM duale, printre altele.

“Creșterea continuă a companiei Huawei este impresionantă, după cum este si abilitatea acesteia de a intra pe piețe unde, până de curând, marca a fost în mare parte necunoscută”, a declarat Ryan Reith, vicepreședinte al programului IDC, Worldwide Mobile Device Tracker. “Este demn de remarcat faptul că Apple a coborat din poziția de vârf a fiecăruia dintre ultimele două trimestre de sărbători, după lansarea de noi produse, astfel încât este probabil să vedem in continuare mișcări în rândul companiilor de top din 2018 și pe viitor. Pentru majoritatea piețelor, concurența pe piata de dispozitive de top (ce costa peste 700 de dolari) este în mare parte o combinație între Apple, Samsung și Huawei, în funcție de zona geografica, și este puțin probabil să se schimbe prea multe pe termen scurt. În același timp, Xiaomi, OPPO și Vivo sunt toate pe crestere datorita nivelui de preț ușor mai mic decât primele trei. Aceasta este o zonă pe care trebuie să o supravegheze cu atenție, deoarece construcțiile din acest segment devin din ce în ce mai avansate “.

Clasamentul la nivel mondial al producatorilor de telefoane:


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA