iOS 12 Public Beta este disponibil pentru descarcare

Now Reading
iOS 12 Public Beta este disponibil pentru descarcare


V-au atras atentia notificarile grupate si imbunatatirea performantei telefonului promise de Apple la WWDC luna trecută ? Ei bine, beta-ul pentru iOS 12 – software-ul pe care aceste caracteristici și alte nenumărate vor funcționa – este disponibil publicului începând de astăzi. Compania din Cupertino a promis că versiunea finalizată a software-ului va accelera în mod semnificativ telefoanele mai vechi, în plus față de adăugarea unor noi funcții cum ar fi Memoji pentru proprietarii iPhone X și chat-ul FaceTime pentru maximum 32 de persoane.

Deoarece aceasta este o versiune beta, înseamnă că vor exista părți ale software-ului care ar putea să nu fie stabile sau optimizate și s-ar putea întrerupe imediat când le folosiți. Ca atare, veti fi pe propriul dvs. risc dacă intenționați să îl instalați pe terminalul vostru pe care il folositi zilnic.

Una dintre cele mai mari promisiuni ale Apple pentru iOS 12 este că va ajuta dispozitivele companiei – chiar si cele foarte vechi – să ruleze mai ușor decât înainte. De retinut este ca iOS 12 este compatibil cu dispozitivele vechi ca iPhone 5 și iPad mini 2. Ambele dispozitive au debutat în 2013 și, oricine ar folosi încă unul, s-ar putea sa confirme cu usurinta că nu functioneaza așa cum erau inainte.

Nu veți găsi efecte noi pentru mesaje sau opțiuni pentru tastatură în aplicația de Mesaje pe iOS 12, dar există încă multe schimbări care merită notate. În primul rând, experiența camerei este total diferită: în loc să obțineți o vizualizare live, atingând butonul pentru cameră veti ajunge direct în interfața camerei. Este probabil mai util decât încercarea de a alinia un instantaneu pe care doriți să il trimiteți, afisat in prezent într-o fereastră mică. Veti putea adăuga text animat, filtre și chiar și autocolante pentru a vă distra cu fotografiile voastre.


ios 12

Selecția Apple pentru Animoji include acum un tigru, o fantoma, un T. rex sau un koala. Dar nu despre asta e vorba in viitorul update al iOS. Atractia principala a iOS 12 sunt noile Memoji. Spre deosebire de AR Emoji, pe care le veți găsi pe smartphone-urile recente de la Samsung, abordarea Apple nu încearcă niciodată să creeze un Memoji pe baza scanarii fetei utilizatorilor – procesul este complet manual. Aveti posibilitatea de alege din nu mai puțin de 17 tonuri de piele (inclusiv nuanțe ca verde și violet), 90 optiuni pentru coafuri, 15 forme de cap, nouă opțiuni pentru ochi, 24 seturi de sprâncene și 24 de tipuri de cap și nu uitați că fiecare din aceste categorii oferă mai multe opțiuni de optimizare.

Apple adauga de asemenea si suport pentru apeluri video de grup in aplicatia Facetime. Avand in vedere ca vorbim despre un stadiu beta, functia nu este inca disponibila la scara larga, deci este prea devreme sa ne dam cu parerea despre utilitatea ei.

Dar poate un aspect si mai important in noul iOS 12 este modul cum Apple incearca sa ne faca mai putin dependenti de telefon, sau de tentatia de a verifica constanta telefonul atunci cand primim o notificare. Notificarile sunt acum grupate pe categorii sau in functie de aplicatie iar iOS 12 este suficient de inteligent pentru a acorda atenție deosebită notificărilor din aplicații selectate precum Mesaje și Mail. Dacă utilizați aceste aplicații foarte des, este posibil să observați diferite grupuri de notificări pentru diferite subiecte de conversație.

notificari ios 12

Dincolo de asta, acum este mult mai ușor să acordați prioritate anumitor tipuri de notificări. Un swipe spre stânga a unei notificări aduce opțiunea de a gestiona modul în care vor fi gestionate notificările aplicației în viitor, inclusiv opțiunea de a le trimite imediat la Centrul de notificari atunci când sosesc. Într-o multitudine de moduri, Apple incearca sa ajunga din urma Android și abordarea sa generală superioară managementului notificărilor. Mai bine mai târziu decât niciodată.

De asemenea, printre noutatile aduse de iOS 12 sunt si o serie de îmbunătățiri pentru modul Nu deranja. În plus față de opțiuni cum ar fi punerea pe mut a telefonului pentru o ora sau până la sfârșitul zilei, puteți spune telefonului dvs. să nu va deranjeze atât timp cât rămâneți în aceeași locație .

iOS 12 aduce cateva modificari pentru aplicatii precum Books, Store, Stiri sau Memento Vocal. De asemenea asistentul Siri primeste imbunatatiri pentru sugestii si actiuni, cum ar fi trimiterea unui mesaj catre o persoana cu care ati vorbit recent. Exista cateva imbunatatiri aduse functiilor AR, cum ar fi propria aplicatie de masurare, care poate estima marimile obiectelor aflate in fata voastra. Exista de asmenea noi optiuni pentru gesturile efectuate pe iPhone X, cum ar fi inchiderea unei aplicatii din meniul multitasking.

Înainte ca iOS 12 să fi fost dezvăluit oficial, zvonurile au sugerat că Apple se va concentra ca lansarea software-ului din acest an sa aduca o versiune mai stabilă și mai capabilă decât înainte. Ramane sa asteptam versiunea finala pentru a vedea daca Apple va reusi sa se tina de cuvant, caci iOS 11 a fost o adevarata bataie de cap.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
Bogdan Chirea