DigiMobil a fost in ultimul an vedeta in ceea ce priveste atragerea de noi abonati prin convingerea celor nemultumiti de operatorul existent sa se mute in reteaua operatorului detinut de RCS-RDS.
Preturile extrem de mici si beneficiile oferite au convins sute de mii de romani sa se porteze in reteaua DigiMobil, care a fost singurul operator de pe piata din Romania ce a raportat un numar de abonati in crestere, cel putin pe partea de portare.
Cel mai mare pierzator de pe piata a fost Telekom Romania, care pe segmentul de telefonie mobila a pierdut 242.614 de abonati ce au preferat sa se mute in alta parte. La acestia se mai numara 6490 de abonati la serviciile de telefonie fixa ce si-au portat numarul la alt operator. Telekom este urmata indeaproape de Vodafone Romania, care a pierdut 309144 de clienti si de Orange Romania, cu un minus de 310052 de abonati plecati in alta retea. Pierderile celor doua din urma sunt compensate de numarul de abonati care s-au portat in aceste retele.
Procedura de portare le ofera abonatilor la serviciile de telefonie fixa sau mobila sa isi pastreze numarul de telefon atunci cand doresc sa renunte la serviciile operatorului existent si sa aleaga alt operator.
DigiMobil a fost anul trecut singurul jucător de pe piata de telecomunicatii care a câştigat în mod real clienţi prin portare – arată datele colectate de Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Analiza arata ca operatorul a reusit sa atraga in retea un numar de 384.856 de clienti proveniti de la alti operatori.
Datele releva faptul ca de la inceputul lunii ianuarie 2017 si pana la finalul anului numarul celor care au parasit reteaua DigiMobil s-a dublat. Astfel daca in ianuarie un numar de 3329 de abonati au parasit reteaua, in decembrie 2017 numarul acestora a ajuns la 6485 de utilizatori. Numarul total de utilizatori ce au parasit reteaua DigiMobil pe parcursul anului 2017 a fost de 48351.
Si tendinta celor ce s-au mutat din alta retea spre DigiMobil este in scadere, cifrele pastrand acelasi trend de reducere la jumatate. Daca la inceputul lui 2017 DigiMobil atragea 51549 de abonati din alta retea, in decembrie 2017 cifra era de 23457, cu cifre de putin peste 19000 in ultimele 3 luni ale anului.
Datele arata asadar că forţa de atracţie a DigiMobil s-a redus: numărul de clienţi care a plecat din reţeaua Digi în decembrie era de aproape două ori mai mare decât cel din ianuarie, în timp ce “sosirile” – numărul de clienţi atraşi din alte reţele, era la jumătate în acelaşi interval.
Motivele pentru care un client alege sa se mute in alta retea sunt diverse, de la preturile abonamentelor, la beneficiile primite sau calitatea serviciilor prestate. La capitolul preturi si beneficii DigiMobil se distanteaza clar in postura de campion incontestabil, compania neezitand se se laude cu aceste aspecte.
Cea mai mare problema pe care o are insa DigiMobil este legata de faptul ca este in continua dezvoltare iar calitatea serviciilor, cum ar fi acoperirea sau viteza de internet sunt net inferioare fata de principalii competitori. Pe de alta parte operatorii deja consacrati sangereaza in continuare la capitolul fidelizare clienti.