PC-urile nu vor mai reporni singure din cauza actualizarilor automate ale Windows 10

Now Reading
PC-urile nu vor mai reporni singure din cauza actualizarilor automate ale Windows 10


De la lansarea Windows 10 cu aproape trei ani în urmă, Microsoft a fost criticata dur pentru actualizările sistemului de operare care blocau fluxurile de lucru ale utilizatorilor și duceau la repornirea PC-urilor – cauzând de multe ori pierderea datelor. Compania spune că în cele din urmă și-a dat seama că este nevoie de o soluție pentru acest lucru și că aceasta va fi disponibila în curând.

O nouă caracteristică, disponibilă în prezent în Windows 10 Insider Preview Build 17723 (RS5), utilizează învățarea AI pentru a intui momentul potrivit pentru o repornire.

Microsoft a detaliat într-un articol pe blogul sau că nu va verifica doar dacă utilizați dispozitivul înainte de repornire, dar va încerca, de asemenea, să anticipeze si daca ați părăsit dispozitivul pentru a lua o ceașcă de cafea și a vă întoarce in scurt timp.

Raman insa semne de intrebare daca sistemul AI va fi capabil sa detecteze, de exemplu, faptul ca utilizatorii au lasat o fereastra de browser deschisa pentru a descarca ceva foarte important.


Microsoft a introdus deja o caracteristică numită Active Hours, cu ceva timp în urmă, pentru a le permite utilizatorilor să seteze manual orele la care doresc ca o actualizare sa fie instalata și cand să repornească PC-urile – dar se pare că nu este suficient pentru majoritatea oamenilor.

Compania declară că poate actualiza modelul predictiv al unei caracteristici destul de repede, deci ar trebui să se îmbunătățească în timp scurt. Dacă sunteți parte a programului Insider pentru a testa componentele Windows 10, puteți trimite un feedback pentru a permite Microsoft să afle dacă actualizările au cauzat repornirea neașteptată și să ajute echipa de dezvoltare să imbunatateasca functia înainte de a ajunge la mai mulți utilizatori.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA