Peste 60 de aplicatii noi sunt acum compatibile cu platforma Android ARCore

Now Reading
Peste 60 de aplicatii noi sunt acum compatibile cu platforma Android ARCore


Acum că platforma Android ARCore este o realitate practică, aplicațiile de realitate augmentate ies din faza de dezvoltare. Google a anunțat că mai mult de 60 de aplicații cu capabilitati ARCore sunt gata de lansare pe magazinul Play în această săptămână, multe dintre ele fiind sincronizate cu Conferința dezvoltatorilor de jocuri.

Unele dintre aceste aplicatii sunt deja disponibile, inclusiv jocul virtual de crestere a unui animal de companie virtual My Tamagotchi Forever, lansat pe 15 martie. De asemenea, compania evidențeaza aplicații practice cum ar fi Vizualizarea 3D a camerei de la Pottery Barn și Care Box (care vă arată cât de mare este o cutie pentru a trimite un element). Una dintre noile aplicații vine chiar de la Google – care este momentan in faza de experiment.

Nou lansatul Just A Line vă permite să faceți desene simple într-un spațiu 3D, sa va plimbati în jurul lor și sa le partajati drept clipuri video scurte. Aplicatia va permite in fapt sa desenati folosind lumina, într-un mod care nu presupune că cineva sa sara în fața unei camere. Aplicația funcționează pe orice telefon Android care acceptă ARCore.

Cele 60 de aplicatii noi sunt extrem de putine daca este sa luam in considerare ca magazinul Google Play gazduieste milioane de aplicatii. Numarul infim reflecta insa cat de importanta este in momentul de fata realitatea virtuala pe dispozitivele mobile. Chiar și pe iOS, unde ARKit este disponibil din septembrie, datele sugereaza că mai puțin de 1.000 de aplicații au folosit tehnologia începând cu luna ianuarie.


Cu toate acestea, expansiunea ARCore nu reprezintă o performanță pentru o platformă de ultimă oră care are o vechime de doar o lună. Utilizatorii asteapta de ceva timp mai multe aplicatii noi, mai ales acum că dezvoltatorii pot face aplicații de realitate augmentata care oferă experiențe în mare măsură similare pe mai multe platforme.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA