Un nou site de filme si seriale in vizorul politiei

Now Reading
Un nou site de filme si seriale in vizorul politiei


Iubitorii de filme si seriale ce obisnuiesc sa urmareasca astfel de continut online pe internet prin intermediul tehnologiei de streaming au primit o noua veste proasta.

Website-ul 990.ro, ce activa de cativa ani pe internet, a fost luat in vizor de catre autoritati. Acestea au deschis o ancheta si au decis sa confiste numele de domeniu, ceea ce inseamna ca aceasta adresa nu va mai putea fi folosita de site-ul cu pricina.

Vizitatorii domeniului sunt intampinati in momentul de fata de un mesaj din partea Ministerului Justitiei: “Acest nume de domeniu este sechestrat în conformitate cu dispoziţiile articolului 249 din Codul de Procedură Penală. Prezentul nume de domeniu fiind parte a unei cauze penale”.

990

Expertii spun ca site-ul poate fi accesat in continuare de catre cei care cunosc adresa ip a serverului ce gazduieste website-ul. Cu toate acestea administratorii se afla cel mai probabil si ei sub vizorul anchetei, motiv pentru care in momentul de fata site-ul nu mai este actualizat iar vizualizarea de filme si seriale nu este posibila.

PUBLICITATE

9903

Conform legislatiei in vigoare in Romania “Constituie infracţiune şi se pedepseste cu închisoare de la 1 an la 4 ani sau cu amendă de la 2.500 lei la 40.000 lei punerea la dispoziţia publicului, inclusiv prin Internet sau prin alte reţele de calculatoare, fără consimţământul titularilor de drepturi, a operelor ori a produselor purtătoare de drepturi conexe sau de drepturi sui-generis ale fabricanţilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel încât publicul să le poată accesa în orice loc sau în orice moment ales în mod individual.”

Cu toate ca internetul este plin de website-uri ce ofera filme si seriale online piratate, acesta este abia al treilea caz in care autoritatile romanesti pun sechestru pe domenii de acest tip. Vplay sau serialepenet sunt alte doua exemple de site-uri ce au fost inchise de politie.

In Romania, scandalul site-urilor care difuzeaza filme si seriale online in mod ilegal este celebru dupa ce compania ce detine postul de televiziune PRO TV si care opereaza platforma VOYO a depus o plangere oficiala in care a nominalizat mai multe site-uri care difuzeaza continut ilegal.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA