Uniunea Europeana vrea sa oblige serviciile VOD sa difuzeze productii europene

Now Reading
Uniunea Europeana vrea sa oblige serviciile VOD sa difuzeze productii europene


Uniunea Europeana lucreaza la modificarea legilor de broadcasting de continut in mediul online ce urmeaza sa afecteze servicii precum Netflix sau Amazon.

Noile reglementari ce urmeaza sa intre in vigoare vizeaza obligarea companiilor ce livreaza continut online sa ofere ceva in schimb din veniturile incasate din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Astfel, potrivit reglementarilor cel putin 20% din continutul pus la dispozitie de platformele online va trebui sa fie continut localizat din tarile UE.

Zvonurile din industria de livrarea de continut online spun ca unele servicii vor trebui sa plateasca sume considerabile pentru achizitia de continut mai putin popular si neatractiv. Cu toate astea site-uri precum Netflix nu au motive de ingrijorare. Potritivit unei raportari serviciul Netflix ofera deja filme si seriale europene la o cota de de peste 20%.

Astfel compania  nu trebuie sa isi faca griji ca va trebui sa investeasca sume de bani pentru achizitia de continut nou. Mai mult decat atat exista foarte multe productii blockbuster de la Hollywood care au necesitat filmari pe continentul european.


Pe langa faptul ca un sfert din continutul platformei va trebui sa fie reprezentat de productii europene, site-urile de VOD vor trebui sa se asigure ca acestea vor beneficia si de o vizibilitate buna. Cu alte cuvinte utilizatorii vor putea sa gaseasca usor continutul care va putea fi promovat in sectiuni speciale sau prin diverse bannere publicitare.

In alta ordine de idei, noua lege ar putea sa le aduca utilizatorilor romani posibilitatea de a vedea filme romanesti pe platforma. Pana sa ajunga insa sa ofere filme si productii europene, servicii precum Netflix mai au de lucrat la livrarea de continut localizat in limbile tarilor in care sunt disponibile.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA