Verbatim prezinta noi dispozitive HDD si SSD

Now Reading
Verbatim prezinta noi dispozitive HDD si SSD


Verbatim a lansat două dispozitive de stocare criptate hardware de tip militar – dispozitivul Store’n’Go Secure Portable HDD (1TB) și SSD Portabil SSD (256GB) Store’n’Go Secure.

Utilizând criptarea hardware AES 256-biți, unitățile Verbatim criptează automat toate fișierele încărcate pe unități în timp real. Cu o tastatură încorporată pentru introducerea codului PIN, unitățile nu stochează parolele în memoria volatilă a sistemului, făcându-le astfel mult mai sigure decât unitățile care utilizează criptarea software-ului.

Tastatura este ușor de utilizat. Se introduce un cod PIN cu o lungime de până la 12 cifre, care permite utilizatorului să “deblocheze” unitatea și să acceseze conținutul acesteia. Atunci când este conectat la un computer sau la alt dispozitiv, LED-ul de pe tastatură arată starea curentă; roșu când este blocat, verde când este deblocat și portocaliu în modul admin. Pentru o securitate sporită, după 20 de încercări eșuate de introducere a parolei, unitatea se va bloca și va necesita re-formatare. Sistemul de acces prin intermediul tastaturii permite, de asemenea, ca unitățile să fie conectate la televizoare și set-top box-uri care pot suporta unitățile externe, o caracteristică care nu este posibilă cu unitățile hard disk criptate standard.

“În ultimii ani s-au înregistrat atât de multe incidente cu unități USB sau HDD-urilor, ce conţineau informații extrem de sensibile, care au fost rătăcite”, a declarat Martijn Hansbergen, manager de dezvoltare a HDD, Verbatim Europe. “Daca datele de acest fel ajung la cine nu trebuie, aceasta ar putea avea consecințe extrem de grave, astfel încât nu ar trebui să existe scuze pentru a nu utiliza un dispozitiv criptat pentru stocarea datelor sensibile, din partea celor care manipulează aceste date”.


Compatibil cu sistemele de operare ale PC-urilor și Mac-urilor, interfața este USB 3.1 GEN 1 cu conexiune USB-CTM, pentru viteze foarte rapide de transfer de date. Pachetul include un cablu de la USB-CTMla USB-A, precum și un adaptor de la USB-A la USB-CTM, pentru conectarea diverse dispozitive.

Pentru o securitate sporită, este inclus şi programul Nero Backup Software, care vă permite să programați copii de siguranță ale tuturor fișierelor, folderelor și unităților de pe laptop sau PC, pentru a vă asigura că acestea se fac în mod regulat. Nero Backup Software este compatibil cu Windows Vista, Windows 7, Windows 8 și Windows 10, dar nu este compatibil cu Mac OS.

HDD-ul portabil Store’n’Go 1TB cu acces prin tastatură (PN 53401) cântărește aproximativ 280 de grame și are o lungime de 123 mm, o lățime de 76 mm și o grosime de 11 mm.

SSD-ul portabil Store‘n’Go 256 GB cu acces la tastatură (PN 53402) cântărește doar 116 grame și are o lungime de numai 93 mm, lățime de 50 mm și grosime de 13 mm.

Verbatim Vx500

Verbatim a prezentat si Verbatim a lansat SSD-ul extern Vx500 cu memorie flash de mare viteză și controler USB 3.1 Gen 2, optimizat pentru a oferi performanțe de neegalat.

Stocarea, mutarea și back-up -ul unor cantități mari de date digitale pot consuma timp și necesita multă muncă. Cu viteze de transfer de până la 500 MB/s chiar și fișierele video de înaltă rezoluție pot fi mutate în câteva secunde. Performanțele îmbunătățite ale Vx500 pot fi ideale si pentru rularea de mașini virtuale pe computere.

Fabricat din aluminiu gri spațial și cântărind doar 29 de grame, SSD-ul Extern Vx500 are un aspect foarte elegant și sofisticat. Deși este micuţ, vine cu un spațiu de stocare serios – are capacitate disponibile de până la 480GB, fiind astfel accesoriul perfect pentru Ultrabook-uri cu stocare limitată integrată.

Vx500 vine cu cabluri USB-A și USB-C , astfel încât pot fi utilizate imediat cu o gamă largă de dispozitive, de la PC-uri și televizoare la cele mai recente dispozitive mobile.

– USB 3.1 performant, de generație 2

– Până la 500 MB/s viteza la citire și până la 440 MB/s * viteza la scriere

– Design elegant, din aluminiu gri

– Dimensiuni mici – 92mm x 29mm x 9mm / 29 grame

– Cabluri USB-C și USB-A incluse

– Disponibil în capacități de 120 GB, 240 GB și 480 GB


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA